«Вишиванка єднає українців»: у луцькій академії провели флешмоб

19 Травня 2017, 10:04
2065

«Вишиванка єднає українців» – такий флешмоб викладачі та студенти Академії рекреаційних технологій і права присвятили цьогорічному Всесвітньому дню вишиванки, святу, яке стало улюбленим для жителів понад 60 країн, повідомили організатори флешмобу.

Про це пише ІА Волинські новини.

Мета заходу – збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом. Вишиванка – символ, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів, - повідомляють організатори.

Свято національної єдності, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу та об’єднати українців.

«Свято вишиванки об’єднує українців по всьому світу, це свідчить, що національні традиції цінують і бережуть як і століття тому. Вишиті народними візерунками сорочки згуртовують націю і роблять нас сильнішими», - каже Ольга Климюк, голова студентської ради Академії.

«Приємно бачити, як прадавні традиції наповнюються новими образами, сюжетами, мотивами, викликаючи у людей надзвичайний інтерес і захоплення», - розповіла Дарина Карпюк, заступник голови студентської ради Академії.







 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром