Луцьким обранцям не сподобався фінансовий звіт директорки КП «Ласка»

18 Травня 2017, 13:40
2031

Луцькі депутати назвали звіт директора комунального підприємства «Ласка» Богдани Новарчук неповним, адже в ньому не представили важливих фінансових показників.

Про це йшлося 18 травня під час засідання бюджетної комісії, інформує ВолиньPost.

Новарчук розпочала із озвучення послуг, які щодня здійснює КП «Ласка». Натомість депутатів цікавила саме фінансова сторона питання.

За її словами, підприємство витрачаємо кошти на такі поточні витрати: лікування, вакцини, відра, рукавиці, ремонт вольєрів та закупівля дров, тирси, соломи, продукти довезення, шприци та нічні виклики. Мовляв, на це витрачають кошти зароблені підприємством. Або ж кошти громадської організації.

«Цей місяць виживаємо як можемо», – скаржилася Новарчук. Мовляв, підприємство отримує чимало речей безоплатно та таким чином ще й економить кошти. Окрім того за грантове фінансування купили морозильну камеру за 100 тисяч, обладнали операційну на 130 тисяч гривень та 260 тисяч гривень витратили на автомобіль.

Обранці громади ж цікавилися коштами, які має виділити Міністерство екології на будівництво притулку. Адже з бюджету міста минулоріч на це виділили 800 тисяч гривень, а ще близько 8 мільйонів має виділити міністерство. 

Новарчук повідомила, що вартість притулку зросла із 8 мільйонів до 12,5 мільйонів. Гроші міністерство має виділити до кінця року, і це буде сума обсягом 2 мільйони гривень. 

«Вони можуть фінансувати його багато років, але вони мусять дофінансувати», – зауважила вона. Депутати запитали, чому цих сум не подали у фінансовому звіті. Новарчук пояснила, що кошти йдуть не безпосередньо на КП, а через міськвиконком, тому цих цифр і не подали депутатам.

Читайте також: Директорка КП «Ласка» примудрилася купити чималеньку квартиру майже за сім тисяч доларів

Зрештою депутати зауважили, що звіт поданий директоркою «Ласки», неналежний, адже не відображає «повної картини». Оскільки є факт, що КП співпрацювало з громадською організацією, діяльність якої є публічною, на наступне засідання комісії попросять фінансовий звіт організації за 2016 рік. 

Наприкінці голова комісії Павло Данильчук уточнив, чи не планує бува Новарчук звільнятися. «На даний момент ні», – відповіла та.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром