Як працюватиме луцька поліція

12 Листопада 2015, 16:22
5851

Органи внутрішніх справ, незважаючи на реформування, працюють у звичному режимі: виходять на чергування, виїздять на злочини, однак чекають на переатестацію, яка скінчиться навесні 2016 року.

Про це у середу, 11 листопада, під час ефіру Волинського телебачення розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника головного управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига

За словами головного поліцейського Волині вся атрибутика колишньої міліції поки зберігається.

«Згідно пункту 18 прикінцевих положень ЗУ «Про національну поліцію» поліція до 31 грудня 2016 року вправі використовувати всі атрибути, які були у міліції, тобто і печатки, і логотипи і носіння форменого одягу», - зазначив Петро Шпига.

Також поліцейський розповів, що нове управління Національної поліції вже зареєстрували.

«Починаючи з 00:00 7 листопада поліція Волинської області працює у звичному режимі, безперебійно працюють чергові частини, слідчо-оперативні групи виїжджають на всі заяви та повідомлення від громадян», - переконує Петро Шпига.

Крім того, він запевнив, що реорганізація жодним чином не впливає на криміногенну ситуацію у регіоні, поліція продовжує у повній мірі виконувати всі свої функції.

Однак на колишніх міліціонерів, а тепер поліцейських все ж чекають кардинальні зміни.

«Штат Національної поліції буде значно зменшений – на 28,5%. Тобто, якщо раніше у нас працювало 3 238 чоловік, то залишиться 2 314 людей. Перехідний період триватиме до весни 2016 року. Наразі всіх працівників міліції, які не були скорочені та виявили бажання працювати далі, перевели у нову структуру, однак вони проходитимуть атестацію. І лише той, хто пройде атестацію та підтвердить високий професіоналізм, отримає нове посвідчення та формений одяг, тобто стане поліцейським», - розповів Петро Шпига.     

Також ряд підрозділів тепер підпорядковуватиметься напряму Києву – це Державна служба боротьби з економічною злочинністю, Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр, Училище професійної підготовки працівників міліції, відділ по боротьбі з кіберзлочинністю, підрозділи охорони та медична служба.

 

Коментарі
12 Листопада 2015, 20:40
Хай краще розкаже як посади продавались
13 Листопада 2015, 00:02
з суботи почалась вакханалія , УМВС Волині прцювало ішов тендер на посади виганяли фахівців, <br/>і на їхні місця призначали.стукачів, поліцеїв-бізнесменів і всім цим цирком керував ПОЛІЩУК ОЛЕКСАНДР ЮРІЙОВИЧ заступник начальника управління УМВС України у Волинській області а ШПИГА ПЕТРО ПЕТРОВИЧ начальник УМВС України у Волинській област мовчки вислуховував бредні стукачів і хабарників
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром