Сквер на Волі: територія натхнення з «трояндами-привидами»

16 Травня 2017, 20:00
3764

Район.Луцьк продовжує розповідати про території нашого міста, які мають статус скверів. На черзі – цікаве місце відпочинку лучан на проспекті Волі.

Статус скверу цій ділянці між будинками на проспекті Волі, 31 та 33 площею 0,22 га надали 24 лютого 2016-го року, тож це вже один із «молодих» представників цього списку. Окрім скульптури на передньому плані у вічі одразу потрапляють арматурні конструкції по обидва боки території.

За словами місцевих, нещодавно тут висаджували троянди та повинні були робити «розарій». Утім, зараз про такі починання лише й нагадують вищезгадані конструкції.

Читайте також: Де у Луцьку знаходяться сквери. КАРТА

Загалом, у сквері постійно відпочиває чимало людей, особливо у вечірню пору, коли сусідні будинки майже повністю закривають його від сонця. Діти полюбляють підгодовувати місцевих «птахів миру», а старші жіночки мають спокій від шуму «густозаселених» малечею місцевих дворів.


Виходить сквер на вулицю Коперника. За відсутності добрих людей саме тут, біля хлібного кіоска, збираються на «тусовку» місцеві голуби. Однак, і їм потрібно бути обачними, адже й тут є свої «чорні діри» у асфальті, схожі більше не на кротячі нори, а на тунелі черв’яків-землекопів з третьої частини «Хоббіта».

Читайте також: Сквер для перекурів на проспекті Перемоги

Активно відпочиває тут і молодь. Як розповідають місцеві молоді мами, іноді навіть занадто: цей сквер знаходиться надто близько до відомих у Луцьку нічних клубів, аби не скористатися можливістю «догнатися» тут після вечірки.

А взагалі, на відміну від штучно створених новітніх скверів, тут є щось своє, непідкупне – стара бруківка, «неголена» трава і навіть своєрідні схованки на лавочках.

Читайте також: Сквер «Зоряний»: рай для аналітиків з містами-побратимами

Обов’язково відвідайте цей сквер. Можливо, на цьому місці дійсно скоро з’явиться обіцяний «розарій», і атмосфера якогось внутрішнього тепла та затишку й надалі вселятиметься у кожного, хто тут відпочиває. 







1

1

Дмитро КУЗНЕЦОВ

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментарі
17 Травня 2017, 01:23
троянди зі скверу плавно "перекочували" на дачі сусідів, які сидячи на лавочках усе розуміють і знають у державному будівництві, проте колгоспна звичка хоч щось вкрасти взяла верх і троянд не стало жаль....
17 Травня 2017, 21:44
А ви очікували на щось інше? З нашими "європейцями" - трояндові алеі? Дивно, що самі арки ще стоять.
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024