Вуличні коти мають отримати спеціальний офіційний статус, – петиція

15 Травня 2017, 12:10
6004

Лучанка звернулась до влади міста з пропозицією офіційно визнати вуличних котів частиною екосистеми Луцька.

Свою пропозицію Наталія Кісільова розмістила на сайті Єдиної системи місцевих петицій 13 травня.

Вона зауважила, що в обласному центрі «нерідко трапляються випадки отруєння вуличних котів мешканцями. Чому? Бо тварини, нібито, займають підвали і горища і це шкодить мешканцям». 

Коти, переконує лучанка, є природньою частиною екостистеми міст, тому що вони боряться із гризунами). Відтак, громада міста має попіклуватись про вуличних котів, аби уникнути різкого зросту популяції небезпечних гризунів. 

Тож жінка внесла пропозицію: «коти мають отримати спеціальний статус, офіційно стати частиною екосистеми м. Луцька (за практикою м. Києва, м. Львова, м. Варшави). Що несе за собою цей статус: відповідний дозвіл вуличним котам жити на горищах, у підвалах будинків, захист від живодерів, які підсипають отруту вуличним тваринам». 

Водночас, слід приділити увагу питанню розмноження котів, а саме – проведенню заходів з гуманної біостерилізації та вакцинації.

«Відповідною ухвалою Луцької міської ради проголосити котів частиною екосистеми міста і закріпити за ними захист, розробити відповідний документ, який регулюватиме програму ВСВ (відлов-стерилізація-випуск), внести відповідні зміни до правил благоустрою, правил утримання будинків та прибудинкової території (з урахуванням права котів безперешкодно жити на горищах та у підвалах)», – завершує пані Наталія своє звернення. 

Читайте також: Лучанин обґрунтував, чому обласний центр потрібно перейменувати на Лас-Вегас

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром