Аматорська баскетбольна ліга: у фіналі – битва Луцька та Ковеля

15 Травня 2017, 10:43
2821

Гравці ковельського «Slam City» зуміли переламати хід півфінальної серії поєдинків проти «ЛНТУ» та заслужено вийшли до півфіналу, де на них чекатимуть переможці регулярної першості – БК «Чаклуни».

Те, що «політехи» не змогли якось правильно налаштуватися на вирішальну перемогу у своїй серії, було видно ще під час суботньої гри. Її підопічні Володимира Файдевича і зовсім провалили. У Федчука та Шконді уперто не йшли дальні кидки (які часто і є головними «козирями» представників технічного вузу), а більш кадрово рівномірна команда «Міста слемів» під керівництвом Віктора Герасимчука постійно карала суперників за будь-яку втрату та помилку.

У підсумку ковельчани ще у першому поєдинку забезпечили рівний рахунок у серії і сповна відігралися за поразку в першій грі – 76:56.

 Куди більш цікавим мало бути недільне протистояння цих колективів та їх третій матч у серії, однак свій прохід до фіналу ще повинні були забезпечити «Чаклуни». Та гравці «Університету» надто воліли повторити досягнення Ковеля та зрівняти рахунок у серії.

Хоча, на відміну від «Міста слемів», тут на перший план виходили індивідуальні «вибухи» «Студентів»: у другій чверті як грім серед ясного неба пролетіли чотири поспіль трьохи (та 14 очок за чверть) у Іллі Бедлінського, а у третій «пішло» у Андрія Прудяка. Як наслідок, на останню чверть команди пішли за мінімальної переваги «Університету» - 51:52.

 А от в останній десятихвилинці своє взяв досвід, коли у гру по-справжньому включилась важка артилерія «Чаклунів» – Артур Щегельський. На пару з Андрієм Литвиненком вони тільки за чверть набрали 18 очок, а сам ігровий відрізок команда виграла у «мінус шістнадцять», тож не дивно, що самі переможці «регулярки» святкували впевнений успіх – 78:63.

 Вирішальна гра між Ковелем та «ЛНТУ» також вийшла результативною та цікавою. Ось тільки «політехи» всю гру були в ролі тих, хто наздоганяє, тоді як гравці «Міста слемів» постійно були близькі до того, аби зняти усі питання щодо переможця матчу. Захищаючись в основному проти Едуарда Федчука та Юрія Шконді, ковельчани постійно залишали без нагляду Івана Веселовського та Павла Губара, влучні кидки яких втримали невелике відставання від супеників за підсумками першої половини гри – 40:37.

У третій чверті «Slam City» «рвонув» 10:2, однак перевагу так само швидко гравці і «розбазарили». Хоча саму десятихвилинку з феєрією Герасимчука, Олексія Івченка та «ковельського Дюранта» Дмитра Хомича хлопці із залізничного міста виграли, збільшивши рахунок напередодні останньої чверті.

Лідери «політехів» Федчук та Шкондя спробували взяти гру на себе, однак ніяк не могли навіть підібратися до суперників. Як підсумок – 85:78 на користь «Міста слемів», і саме ці хлопці у фінальному поєдинку позмагаються проти «Чаклунів» за обласну аматорську баскетбольну «корону» 2017-го року.  






 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром