«Слава Україні»: легкоатлетичний Кубок Європи у Луцьку – реальність?

12 Травня 2017, 17:59
2265

Керівництво континентальної федерації легкої атлетики оглянуло спортивну інфраструктуру міста і «дало добро» на подачу заявки до проведення Кубка Європи з багатоборства у нашому місті.

Про це стало відомо на брифінгу почесних гостей міжнародної матчевої зустрічі з легкої атлетики, яка відбудеться завтра, 13 травня, на стадіоні «Авангард». Ця матчева зустріч повинна зібрати 200 спортсменів віком до 20 років з п’яти країн. Крім вітчизняних легкоатлетів, свої прапори у ній представлятимуть спортсмени з Білорусі, Кіпру, Ізраїлю та Румунії. Це для Луцька найпрестижніші старти року.

Напередодні змагань прибули почесні гості: президент Європейської федерації легкої атлетики Свейн Арне Хансен, віце-президент міжнародної федерації легкої атлетики та президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, член Ради європейської федерації легкої атлетики Грегор Бенчіна та президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул. Разом із президентом Федерації легкої атлетики Волинської області Володимиром Рудюком та заступником голови Волинської обласної ради Романом Карпюком вони відвідали виконувача обов’язків Луцького міського голови Ігоря Поліщука, а потім разом вирушили інспектувати стадіон «Авангард».









Після короткої екскурсії стадіоном Свейн Арне Хансен привітав журналістів на брифінгу патріотичним «Слава Україні» та розповів про свої враження від місцевої інфраструктури. Він відзначив високий рівень «Авангарду» і те, що він може приймати найпрестижніші змагання.


Сергій Бубка, у свою чергу, подякував Хансену за компліменти на адресу української федерації легкої атлетики та висловив сподівання на те, що у майбутньому в Луцьку буде ще багато престижних легкоатлетичних змагань.

Трохи точніше про основну мету зустрічі розповів Ігор Гоцул. За його словами, спортивні чиновники уже почали розглядати своєрідну «дорожню карту» континентальних легкоатлетичних змагань, і Луцьк може подати заявку для проведення Кубка Європи з багатоборства уже на наступний рік.

У свою чергу Ігор Поліщук заявив про підтримку «королеви спорту» з боку міської влади, а на завершення зустрічі до колекції прапорів, які завтра майорітимуть на змаганнях, стадіону «Авангард» подарували ще й прапор олімпійського руху.






 

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром