Службове розслідування та можлива відставка керівника: у міськраді обговорили роботу КП «Ласка»

12 Травня 2017, 17:21
3869

Війна плакатів, ініціювання службового розслідування, ультиматуми директору комунального підприємства Богдані Новарчук та дві кандидатки на посаду її заступника: у Луцьку емоційно обговорили роботу притулку для тварин.

Як і було домовлено під час акції протесту проти діяльності керівництва притулку, яка відбулася тиждень тому, сьогодні у міській раді організували обговорення проблемних моментів роботи установи. За результатами попередньої зустрічі заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук домовився з людьми, що ті виберуть з числа волонтерів людину, яка могла б бути заступником Богдани Новарчук для оптимізації та контролю діяльності притулку. А уже сьогодні сам Петрочук, керівниця КП «Ласка», активісти та представники громадськості зібралися на круглому столі у міськраді.

Заступник міського голови після вступу одразу ж надав слово директору багатостраждального комунального підприємства, яка прозвітувалась за те, що уже зроблено у притулку. За словами Богдани Новарчук, на території уже побудували новий корпус, а також вирішили проблему з освітленням. Щодо скарг протестуючих, вона запропонувала створити громадський притулок на базі Луцького зоопарку, куди можна було б передавати стерилізованих тварин, а уже самі волонтери могли б таким чином співпрацювати з «Ласкою».

Тим часом, у залі організували своєрідну «битву плакатів». Зокрема, таким чином активісти продовжували висловлювати свій протест проти діяльності директора притулку. Пізніше до зали зайшли діти шкільного віку із плакатами підтримки Богдани Новарчук. Утім, під час свого виступу депутат міськради Борис Смаль попросив усіх сховати плакати з образами та пообіцяв перевірити, з якого навчального закладу в обідню пору прийшли школярі та з чиєї ініціативи це відбулося.

Після доповіді Новарчук слово взяла віце-президент Асоціації зоозахисних організацій України Марина Суркова. Вона розповіла, що після відвідин КП «Ласки» була негативно вражена побаченим. Вона ж зробила заяву, що на наступних зборах правління громадську організацію «Волинське товариство захисту тварин» (керівником якої також є Богдана Новарчук) виключать зі спілки.

Волонтери та активісти по черзі висловлювали скарги щодо діяльності комунального підприємства. Одним із основних проблемних моментів була відсутність обліку тварин, яких виловлюють у інших містах, а також тих, які віддають людям. Одним з моментів, який обурив усіх, були розповіді про те, що у деяких ситуаціях їх без будь-якого акту прийому-передачі взагалі видавав сторож притулку.

Ще одним із найбільш обговорюваних питань була фінансова непрозорість комунального підприємства. Люди вимагали звітності за виділені на притулок кошти та їх порівняння з фактичною діяльністю «Ласки». Також їх цікавило, за які гроші Богдана Новарчук їздила в Анталію (Туреччина) та нещодавно придбала квартиру. Директор притулку розповіла, що у відрядження літала не за бюджетні кошти, а за зароблені підприємством. Житло ж, за її словами, придбала за особисті заощадження з продажу дорогоцінних металів.

Депутат міськради Павло Данильчук поставив Дані Новарчук вимогу підготувати детальній звіт про використання коштів підприємством, адже на притулок виділяють кошти щороку. Також він погодився із тим, що потрібно провести службову перевірку її діяльності. Насамкінець Данильчук відзначив, що теперішня ситуація аж ніяк не сприяє нормальній роботі КП «Ласка», тому запропонував директору самій піти у відставку, чим зірвав у залі аплодисменти активістів.

Його колега Олександр Кравченко, навпаки, попросив присутніх дещо «охолонути». За його словами, настрій у колективі притулку наразі такий, що люди готові будь-якої миті звільнитися. Тому депутат міськради запропонував групу «Антиласка» перейменувати у «Ласка. Перезавантаження» та спільними зусиллями знайти вихід із нинішнього положення.

Були у залі й ті, хто підтримував діяльність Новарчук, однак за деякими пропозиціями щодо діяльності підприємства вкотре «розпалювалися» емоції між ними та тими, хто протестує проти КП «Ласка».

Врешті-решт, Костянтин Петрочук пообіцяв протягом тижня провести службове розслідування щодо діяльності Богдани Новарчук. Також він попросив людей за можливості надати йому додаткові факти, які свідчитимуть про невідповідність директору КП «Ласка» займаній посаді. Разом із цим, до понеділка Новарчук повинна сповістити щодо рішення з приводу сумісництва діяльності у КП «Ласка» та ГО «Волинське товариство захисту тварин», що, на думку чиновника, є неприпустимим.

Щодо кандидатів на посаду заступника директора «Ласки» з числа волонтерів, за його словами, протягом тижня зголосилися дві лучанки – Анна Дорошенко та Любов Примакова. Перша з них, як розповів Петрочук, усе ж відмовилася від посади через ситуацію навколо підприємства, а другу він рекомендував Богдані Новарчук для призначення на посаду заступника з широкими повноваженнями.

Після цього заступник міського голови запропонував перенести офіс та бухгалтерію КП «Ласка» з Департаменту ЖКГ до самого притулку. А щодо результатів розслідування пообіцяв інформувати, як тільки воно завершиться, запевнивши, що у разі порушень міська рада розірве контракт із Новарчук.























 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром