Якщо місто не сплатить борги, відключимо гарячу воду, – директор «Волиньгазу»

11 Травня 2017, 17:00
2070

Якщо «Луцьктепло» не погасить заборгованість перед ПАТ «Волиньгаз», у місті погрожують відключити гаряче водопостачання.

Про це сьогодні, 11 травня, під час засідання Антикризового енергетичного штабу у Волинській ОДА повідомив комерційний директор ПАТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз, інформує Волинська правда.

Він назвав ситуацію з розрахунками ДКП «Луцьктепло» катастрофічною.

За його словами, зараз заборгованість луцьких тепловиків перед «Волиньгазом» становить 3 мільйони 800 тисяч гривень. 

«Якщо у Луцьку і далі заборгованість буде рости і не погашатися, ми змушені будемо відключати гарячу воду», – запевнив Андрій Карпомиз.

Ще катастрофічною для ПАТ «Волиньгазу» є заборгованість держави з розрахунків за пільгами та субсидіями. Ця сума становить 221 мільйон гривень.

«Ці кошти ми маємо погасити перед «Укртрансгазом», інакше на нас буде накладений штраф – близько 10 мільйонів гривень. Це, можливо, якийсь тиск на нашу область, не знаю, але можливо, що ми всі залишимося без газу», – прогнозує керівник «Волингазу».

Заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук повідомив, що кошти за субсидії держава поверне не раніше червня.

«Ми не можемо, на жаль, вплинути на цю ситуацію. Тому, якщо держава не виконує свої зобов’язання, то вона повинна була б проводити роботу з газопостачальними та газорозподільними компаніями, щоб вони не перекидали борги один одному», – зазначив він.

Читайте також: Чому жителі ДПЗ сидять без гарячoї вoди

Разом з тим, посадовець повідомив, що Луцька міська рада розподілила вільні залишки міської казни на підтримку комунальних підприємств, в тому числі ДКП «Луцьктепло».

Але питання розрахунків залишається відкритим, і, щоб споживачі влітку могли коористуватися гарячою водою, потрібно знаходити додаткові джерела фінансування та звертатися до Кабміну, щоб вчасно виконував свої зобов’язання, – до такого попереднього висновку прийшли учасники Антикризового штабу.

Коментарі
11 Травня 2017, 20:16
Відключай карпомордо!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром