Закордонні паспорти у Луцьку не видають через те, що ЦНАП досі не розірвав угоду зі старим провайдером

11 Травня 2017, 14:56
2860

Оформлення і видачу закордонних паспортів у Луцькому ЦНАПі досі не відновили через проблеми зі зв'язком.

Про це повідомила заступник директора департаменту ЦНАП Оксана Салій, інформують Волинські новини.

Нагадаємо, 6 квітня, у день, коли  Європейський парламент ухвалив рішення про безвізовий режим для України, робота з оформлення та видачі закордонних паспортів державним підприємством «Документ» була припинена у зв’язку з тим, що Служба безпеки України проводила слідчі дії. 6 квітня о 16 годині зник зв’язок з сервісом і у луцькому ЦНАПі.

Прес-секретар держпідприємства «Документ» Володимир Поліщук пообіцяв, що вже 11 квітня сервіси оформлення і видачі закордонних паспортів відновлять роботу у Києві, а потім упродовж тижня мають відновити роботу всі 26 регіональних центрів, а також центри надання адмінпослуг. Проте в цей термін змін не відбулося.

Нині є інформація про те, що на даний момент у повному обсязі роботу відновили сервісні центри в Києві, Харкові, Рівному, Львові, Одесі, Дніпропетровську, Івано-Франківську та Ужгороді. Як інформує Преса України, Володимир Поліщук додав, що на даний момент тривають роботи з підключення Луцька, Хмельницька та Тернополя. «Я думаю, що незабаром, до кінця тижня, проблеми зі зв'язком, доступом до спеціалізованих каналів зв'язку буде відновлено», – повідомив він.

Як інформують у Луцькому ЦНАПі, досі зв’язку немає. Тут виготовляють лише ID-картки (перший паспорт, заміна у зв’язку зі зміною прізвища чи втратою), причому їх можна отримати тільки у міграційній службі, яка орендує кабінет у ЦНАПі. У зв’язку з тим, що там мало працівників, вони приймають лише по 15 людей на день. Тож люди мусять займати чергу з самого ранку.

До слова, під час минулої сесії Луцької міської ради депутати виділили кошти на встановлення додаткового обладнання в ЦНАП, необхідного для того, щоб заключити договір з іншим оператором і почати процес видачі закордонних паспортів. Однак на це потрібен час.

Сьогодні, 11 травня, Рада міністрів Євросоюзу схвалила остаточне рішення про надання Україні безвізового режиму.

Як пояснила Оксана Салій, для того, щоб заключити договір з новим провайдером, потрібно розірвати угоду зі старим. Про наміри розірвати договір оператора повідомили і чекають на відповідь 18 травня, і лише тоді зможуть розпочати процедуру розірвання угоди, заключення нової угоди з іншим оператором та купуватимуть і встановлюватимуть додаткове серверне обладнання. На це, на жаль, потрібно не менше місяця часу.

Зі слів Оксани Салій, до того, як зник зв’язок, у ЦНАПі приймали до сотні людей, які хотіли виготовити паспорти. Це, своєю чергою, було суттєвим наповненням бюджету, адже близько 30 тисяч гривень щодня надходило до міської казни за цю послугу.

Коментарі
12 Травня 2017, 10:24
Іде переоформлення на приватну фірму. Далі буде
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром