Шепель: відкрили меморіальну дошку учаснику АТО

10 Травня 2017, 22:48
3993

8 травня у Шепельській ЗОШ I-III ст. відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки в пам’ять про випускника школи, героя, справжнього патріота Олександра Палюха.

Народився Олександр 20 квітня 1994 року в селі Шепель Луцького району Волинської області. Закінчив Шепельську загальноосвітню школу. В 2013 році був зарахований студентом СНУ імені Лесі Українки. Свою трудову діяльність Олександр розпочав у школі селі Буяни на посаді вчителя музики. За час роботи зарекомендував себе здібним і вмілим організатором, ініціативним і авторитетним працівником.

У 2013 році був призваний на строкову військову службу. Під час проходження служби брав безпосередню участь в антитерористичній операції щодо забезпечення захисту територіальної цілісності України, - повідомляють у луцькій районній раді.

У 2014 році підписав контракт на службу в Національній Гвардії України. Неодружений. 7 грудня 2015 року Олександр Палюх помер під час перебування у відпустці дома. Похований на кладовищі села Шепель.

На урочистій церемонії, крім родини героя, учнів та вчителів,були присутні голова районної ради Валентин Приходько, голова районної державної адміністрації Ігор Ярмольський, заступник голови районної державної адміністрації Інна Бас, Заборольський сільський голова Валерій Боярський, Шепельський сільський голова Леся Новосад.

Захід розпочався проникливими словами старшокласників про війну, про страждання родин загиблих героїв. Після відкриття урочистої лінійки-реквієму зазвучав Гімн України.

Присутні вшанували пам’ять нашого героя хвилиною мовчання.

Зі словами невичерпного смутку до присутніх звернулася директор школи Сіміцька Світлана.

Голова районної ради Валентин Приходько висловив співчуття родині та висловив вдячність матері за виховання сина, мужнього героя, закликав пам’ятати подвиг нашого земляка.

Освятив меморіальну дошку настоятель місцевого православного храму отець Микола. Багато слів скорботи було сказано під час урочистостей. В рамках заходу учні виконали патріотичні пісні та вірші, прозвучав Гімн.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром