Сквер «Зоряний»: рай для аналітиків з містами-побратимами

10 Травня 2017, 11:38
8568

Район.Луцьк продовжує писати про ті території нашого міста, які мають статус скверів. На черзі – один із найпопулярніших та найвидніших скверів у місті.

Сквер «Зоряний» (назву дізналися, чесно кажучи, з таблички на фото нижче) розташований на перехресті вулиць Лесі Українки та Сенаторки Левчанівської. Як і попередньому згаданому нами місцю на проспекті Перемоги, такий статус міська рада надала цій території скромною площею 0,0941 га 25 липня 2012 року.

Читайте також: Сквер для перекурів на проспекті Перемоги

Неважко здогадатися, що тут часто відпочивають люди, які йдуть до чи від Центрального ринку, чи навіть просто гуляють вулицею Лесі Українки. Для цього тут розташовані зручні лавочки, а самі лучани разом з дітьми мають змогу не лише перепочити, а й підгодувати місцевих голубів.

Через рік після затвердження меж, у липні 2013-го року, сквер, а точніше, дерева у ньому, «одягали» у барвисті вбрання. Чи не головною особливістю є стовп-вказівник міст-побратимів Луцька – про деякі з них не знав навіть автор цих рядків. Також по обидва боки скверу стоять скульптури.

А ще ця територія є раєм для бліц-опитувань на телебачення, особливо на політичні теми. Хто ж оцінить ситуацію в країні краще, аніж люди, які щойно на ринку витратили останню копійку на продукти чи інші речі? Що ж, будемо сподіватися, що минуть роки, і цим «прохідником» пересуватимуться лише щасливі та впевнені у власному майбутньому люди…














Дмитро КУЗНЕЦОВ

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментарі
10 Травня 2017, 14:57
мені подобається цей сквер, я часто відпочиваю на лавочці, ідучи повз.
10 Травня 2017, 15:47
З базара присісти, кави випити - саме те)
10 Травня 2017, 17:52
Бруківка була безкоштовно передана і вкладена підприємством УА БРУК! "Київ-Стар" встановив лавочки.
27 Травня 2017, 21:53
Київстар це брехлива і підла фірма вона мала зробити у сквері безкоштовний інтернет і подавилася за 100 грн. Так що можете позривати усі їх згадки у сквері.
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром