Аматорська баскетбольна ліга: «ЛНТУ» та «Чаклуни» за крок до фіналу

08 Травня 2017, 18:13
2598

Фаворити обласних аматорських змагань здобули впевнені перемоги над своїми суперниками та створили своєрідний гандикап напередодні других матчів у серії за вихід до вирішальної стадії АБЛ.

Ще минулого тижня «Чаклуни» перемогою над ветеранами зі «Старого Луцька» забезпечили собі першу сходинку у регулярній першості турніру. Тож у півфіналі ця команда грала проти молоді «Університету». І вже за підсумками першої половини зустрічі навіть без свого лідера Артура Щегельського та майже без ротації (доки на матч добігав Юрій Карпенко) Дмитро Швагринський і компанія зуміли забезпечити собі солідну перевагу у рахунку – 32:18.

До честі «студентів», після настанов Дмитра Чайковського його підопічні по «Волиньбаскету» Петро Глушко, Ілля Бедлінський та Андрій Прудяк вдалими відрізками повертали неодноразово повертали свою команду до гри. Однак якраз на останню десятихвилинку молоді не вистачило, а їх досвідчені опоненти впевнено довели поєдинок до комфортного для себе рахунку – 58:47.

Інше протистояння обіцяло бути більш цікавим: у останньому поєдинку регулярної першості ковельський «Slam city» у буквальному сенсі розніс кадрово послаблений «ЛНТУ». Утім, цього разу Едуард Федчук, Юрій Шкондя та Вадим Гололобов повернулися до гри і уже з перших її хвилин дали зрозуміти гостям із «Міста слемів», що сьогодні перемогти їм допоможе лише диво.

Як не старався донести своїм партнерам по команді досвідчений Віктор Герасимчук, що накривати потрібно саме вищезгаданих гравців, нічого вдіяти з їх вдалою грою ковельчани не змогли – Федчука (30 очок) та Шконді (24) цього дня «залітало» у найбільш потрібний момент. У другій половині гри баскетболісти «Slam city» спрямували на тріо лідерів «ЛНТУ» усю свою увагу, тож раз за разом на вільних для кидків позиціях залишався Іван Веселовський, який не з першої спроби, але все ж нормалізував кидок і до кінця гри набрав солідні 22 пункти до доробку своєї команди. А самі «політехи» довели гру до впевненої «вікторії» - 96:75.

Таким чином, «ЛНТУ» та «Чаклуни» мають своєрідний карт-бланш, ведучи у рахунку в півфінальних серіях до двох перемог. А вже цієї суботи у спорткомплексі СНУ ім.. Лесі Українки ці два колективи можуть забезпечити собі вихід до останнього раунду змагань. 
















Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром