Як приготувати смачний і соковитий шашлик для пікніка

07 Травня 2017, 16:19
3260

На «Lutsk Food Fest» розповіли про те, яке м’ясо краще обрати для приготування соковитого шашлика, скільки часу варто маринувати і як не зіпсувати його на вогні.

Про секрети головного атрибута весняного пікніка у «Рoзмoвах зі смакoм» розповів шеф-кухар ТМ «Забіяка» Тарас.

Для приготування соковитого шашлика обрали свинину. За словами шеф-кухаря, найкраще готувати шию, адже вона має шпори, що, в свою чергу, не дасть соку витекти назовні.

М’ясо варто нарізати шматками, які мають розмір 7-10 сантиметрів. Після чого можна приступати до маринування.

Попередньо необхідно потерти білу ріпчасту цибулю, щоб вона мала консистенцію, подібну до пюре. На кілограм м’яса треба додати приблизно 170 грам цієї маси.

Тоді можна додавати спеції, які складаються зі звичайної суміші перців та солі (8-12 грам). Потому шматки м’яса заливають олією та мінеральною водою (у пропорції 70 грам до 100). Коли мінеральна вода змішується з олією і пюре з цибулі, виходить соус, подібний за консистенцією до майонезу.


 

Після чого м’ясо ретельно перемішують і лишають на 15-20 хвилин. Такий час якраз оптимальний для того, щоб замаринувати м’ясо вдома і мати готовий до приготування шашлик уже на пікніку.

Смажити м’ясо рекомендують не на великій температурі, бо у такому разі шашлик може зверху згоріти і не просмажитися всередині.

Подавати шашлик рекомендують із келихом сухого червоного вина.



 

Смачного відпочинку!

Читайте також: Старе місто: біля замку – автомобільний «армагедон»

ТОП-5 смачних цікавинок на «Lutsk Food Fest»

Таймінг, калоризатор та маленька тарілка: 7 порад, як їсти і не набирати вагу

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39