Луцький замок: влаштують «Ніч музеїв» у лицарському дусі

07 Травня 2017, 14:13
1851

13 травня у Художньому музеї міста Луцька вчергове відбуватиметься зустріч у рамках Міжнародної культурно-мистецької акції «Ніч музеїв», яка традиційно проводиться у Європі та Америці напередодні професійного свята працівників царини музейництва.

Дев’ятий раз поспіль колектив Художнього музею запрошує друзів, однодумців, усіх, кому небайдуже мистецтво, до участі в цікавому проекті, що містить, зазвичай, презентації нових виставок, концерти, спільне осмислення актуальних тем, незабутні миттєвості зустрічей із популярними творчими колективами, талановитими митцями, знаними поетами, акторами, музикантами. Про це пише «Волинська правда».

«Ніч музеїв – 2017» відбуватиметься за темою «Українське рицарство: відвага і честь», яка концептуально пов’язана із попередніми, однак акцентує на ще одній, вельми актуальній сьогодні, темі звитяги, честі, духовної величі захисників України від найдавніших часів і аж до нині.

Епіграфом свята обрано слова зі старовинного Троїцького канта доби Івана Мазепи (Збірник пісень XVII століття під редакцією Михайла Грушевського):

«Гетьма́ну пану подай була́ву,

Всему́ рица́рству вічную славу…».

Вони озиватимуться у творах історичного малярства Дмитра Стецька й Катерини Ганейчук, звучатимуть у співі гурту старовинної музики «Хорея Козацька», проникливо бринітимуть в душах кожного учасника дійства…

Час зустрічі: 13 травня 2017 року (субота) о 20.00 годині.

Увага! Вхід за запрошеннями та квитками, які попередньо можна придбати в касі музею.

Коментарі
07 Травня 2017, 23:40
А лицарському духу не буде заважати сморід, який стоїть в місті ? Вночі запахи відчуваються сильніше.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром