Таймінг, калоризатор та маленька тарілка: 7 порад, як їсти і не набирати вагу

06 Травня 2017, 15:37
3599

У «Рoзмoвах зі смакoм» на фестивалі «Lutsk Food Fest» розкривали секрети здорового харчування.

Нагадаємо, у місті стартував п’ятий гастрономічний фестиваль «Lutsk Food Fest», який цього разу проходить під девізом «Морський вікенд».

Про те, як досягнути стрункої фігури, розповів представник сервісу здорової їжі Eat Feat Тарас Колодій.

1

 

1. Ключ до стрункої фігури схований в таймінгу

Таймінг – це інтервал між прийомами їжі. Оптимальний таймінг повинен становити 3-4 години. Таким чином можна досягнути комфорту та уникнути різких стрибків цукру.

2. Не пропускати сніданок

У жодному разі не рекомендують пропускати сніданок. За висновками досліджень, люди, які снідають, мають більше можливостей не «зірватися» упродовж дня. Крім того, необхідно ввести символічний перекус у вигляді фруктів.

3. Продумувати всі прийоми їжі наперед

Задля збалансованого харчування необхідно планувати кількість і якість усіх прийомів їжі. Для того, щоб не переїдати, треба використовувати калоризатор, або ж користуватися таблицями калорійності. Тоді можна вирахувати свій денний метаболізм та притримуватися певного раціону.

4. Зменшити тарілку

Для тих, хто не може лишати їжу у тарілці, необхідно користуватися посудом менших розмірів. Тоді зменшиться порція і, відповідно, калорійність.

5. Не їсти менше норми

Люди, які мало їдять, також набирають вагу. Адже організм навчився запасати жир навіть в умовах голоду. Тому варто їсти стільки, скільки дозволяє норма.

6. Правило 5-ти фруктів

Фрукти необхідно додавати у кожен прийом їжі. Вони створюють ефект десерту, але не нашкодять організму, як от, до прикладу, цукерки чи тістечка. Крім того, фрукти, як і овочі, дадуть змогу урізноманітнити раціон, уникнувши монотонності.

7. Добре пережовувати їжу

Добре пережована їжа краще засвоюється. Крім того, треба старатися їсти довше. Один прийом їжі повинен тривати орієнтовно 20  хвилин. А щоб не хотіти «з’їсти ще», необхідно менше відволікатися на різноманітні гаджети. Тоді людина з’їдає порцію, навіть цього не помічаючи. Таким чином може з’явитися хибне відчуття голоду.

Читайте також: «МастерШеф» Сергій Калінін зруйнував смачні стереотипи волинян

 

Коментарі
06 Травня 2017, 21:26
полішуки коли ви уже нажеретися
07 Травня 2017, 02:42
Коли ти покинеш нашу Волинь
07 Травня 2017, 02:44
Або коли ти навчишся правильно писати
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром