Княгининок: активних громадян кличуть на важливий семінар

05 Травня 2017, 14:08
1588

10 травня 2017 року о 18:00 у залі засідань Княгининівської сільської ради відбудеться навчальний семінар «Органи самоорганізації населення (сільські, селищні, квартальні та вуличні комітети). Чому без них не обійтись в об’єднаних громадах?».

До участі запрошують небайдужих мешканців Княгининівської громади, депутатів, старост, представників громадських організацій.

Теми для обговорення:

  • Місце органів самоорганізації населення в системі органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад. Вигоди для влади від діяльності ОСН. Вигоди для громади від створення ОСН.
  • Приведення установчих документів діючих органів самоорганізації населення у відповідність до нового Податкового законодавства (як не втратити статус неприбутковості).
  • Повноваження ОСНів та можливості їх використання для розвитку території. Успішні практики України та Волині.
  • Можливості делегування місцевої радою додаткових повноважень для ОСН. На прикладі діяльності громадських інспекторів із благоустрою у громадах України.
  • Додаткові можливості розвитку громади та залучення додаткових фінансових ресурсів через створення ОСН.

Захід відбувається в рамках реалізації проекту «Волинь – територія розвитку місцевої демократії», що реалізується Асоціацією підтримки та розвитку ОСББ та ОСН за підтримки програмної ініціативи «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження».

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39