Луцьк «скотився» у рейтингу безпечності обласних центрів України

03 Травня 2017, 08:56
3009

Найбільш безпечним обласним центром України визнали Хмельницький, одразу за ним йдуть Тернопіль, Чернівці, Чернігів та Івано-Франківськ. І лише на сьомому місті – Луцьк.

Таким є рейтинг безпечності обласних центрів України, який оприлюднив Інститут суспільно-економічних досліджень, повідомляє видання 20 хвилин.

«На позицію міста в рейтингу впливала кількість правопорушень та думка городян щодо рівня власної безпеки», – розповіла експерт з макроекономічної політики Інституту суспільно-економічних досліджень Крістіна Аврамченко. Згідно досліджень, в Хмельницькому зафіксували лише 2,2 кримінальних правопорушень на 10 тисяч людей, у Луцьку цей показник склав аж 71,3 правопорушень.

За її словами, люди сприймають по різному стану безпеки в місті. Їх відчуття не завжди співпадають із об’єктивними даними щодо кількості кримінальних правопорушень. «Наприклад, в Івано-Франківську, Вінниці і Херсоні кількість кримінальних правопорушень приблизно однакова: від 150 до 165 на 10 тис. осіб. Проте, городяни почуваються по-різному. У Вінниці та Івано-Франківську безпечніше, а у Херсоні значно менш безпечно», – розповідає експерт.

Згідно опитування, менше половини лучан відчувають себе у повній безпеці на вулицях міста після настання темряви.

Читайте також: Ейфорія пройшла: лучани більше не почувають себе у безпеці

Варто нагадати, що в минулому році найбезпечнішим містом визнали Чернівці, а Луцьк був другим у рейтингу.  

Довідка: Рейтинг безпечності облцентрів є результатом співставлення даних Третього всеукраїнського муніципального опитування мешканців обласних центрів, проведеного на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту (ІRI) та статистики щодо кількості кримінальних правопорушень.

Читайте також: Луцьк увійшов у трійку найбільш україномовних міст


 

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром