Градний узвіз: портрети волинських кіборгів продадуть на аукціоні

27 Квітня 2017, 20:51
2182

На Волині відбудеться благодійний аукціон на підтримку волинських бійців, котрі потребують лікування.

У п’ятницю, 5 травня, у приміщенні Волинської Православної Богословської Академії в Луцьку на вулиці Градний узвіз, 5, відбудеться благодійний вечір для збору коштів для лікування та реабілітацію волинських воїнів АТО, – пише Волинська правда з посиланням на ОДА.

Проект «Герої – серед нас» проходить під патронатом голови облдержадміністрації Володимира Гунчика та митрополита Луцького і Волинського Михаїла. Благодійний вечір, організовується для збору коштів на реабілітацію після десяти оперативних втручань волинському «кіборгу» Андрієві Луцику (уродженець Рівненщини, нині ковельчанин, воював в АТО у складі 80-ї ОДШБр, 3-го батальйону ГАБ) та лікування онкохворому Героєві Володимиру Бабію (боєць 54-ї бригади, 3-го танкового батальйону, народився та мешкає на Горохівщині).

Родзинка дійства – благодійний аукціон, серед лотів котрого – календарі із зображеннями війська волинських «кіборгів» – мужніх краян, які до останнього тримали оборону Донецького аеропорту. А також – пропозиції від волинських медіа. Звісно, лотів на усіх не вистачить, тому організатори вітатимуть прояви меценатства.

«У переддень 8 травня – Дня пам’яті і примирення хочеться не тільки схилити голови у скорботі за полеглими в усіх війнах та сказати слова вдячності українським воїнам усіх часів за жертовність та мужність, але й допомогти тим, хто тримав або ж тримає мирне небо над нами сьогодні», – наголосив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, окреслюючи мету благодійного вечора.

Варто нагадати, що проект «Герої – серед нас» започатковано у 2016 році відділом інформаційної політики облдержадміністрації. У рамках проекту й коштом обласного бюджету (у рамках фінансування заходів Обласної програми розвитку медіа-простору Волині та реалізації державної інформаційної політики у 2016 – 2020 роках та Регіональної програми підтримки демобілізованих та членів їх сімей на 2016 рік) 16 жовтня 2016 року відкрили виставку з однойменною назвою. Експозиція із портретами волинських Героїв сьогодення від початку 2017-го «мандрує» районами області.

Окрім того, взимку цього року публічно презентували другий етап проекту – поліграфічні матеріали для облаштування в закладах освіти та культури  краю куточків слави з портретами бійців – уродженців Волині. Такі куточки функціонують у більшості закладів культури та практично в усіх школах регіону.

Зйомка, верстка та друк календаря «Герої – серед нас: волинські кіборги» й продаж з аукціону в рамках благодійного вечора – черговий етап проекту. Слід зазначити, що ідея зібрати кошти, продавши календарі, надійшла від волонтерів.

У рамках заходу заплановано короткий молебень за полеглих та живих Героїв та благодійний аукціон.

Коментарі
29 Квітня 2017, 00:44
Світлина з Ківерцівського краєзнавчого музею. Фотовиставка заслуговує уваги. Вдячність автору - заслуженому журналістові України Валерію Мельнику.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром