Міські округи, які не мають свого депутата, залишилися без грошей

26 Квітня 2017, 13:29
1362

Тринадцять міських округів не мають свого представника у міській раді, а відтак не отримають 100 тисяч з депутатського фонду на вирішення господарських проблем округу.  

Про це на пленарному засіданні сесії розповів депутат міськради Андрій Покровський у середу, 26 квітня. 

Нагадаємо, що завдяки створенню депутатського фонду, кожен з депутатів міськради отримав 100 тисяч гривень на вирішення проблем округу. 

Проте, варто зауважити, що нова система підрахунку голосів, яка діяла під час виборів у 2015 році, спричинила ситуацію, коли більше десяти міських округів залишилися без депутата, натомість є округи, які отримали відразу двох депутатів. 

Читайте також: У Луцьку є округи, які залишися без депутата

Таку ситуацію Андрій Покровський вважає несправедливою. Адже попри те, що депутат вважається обранцем всієї громади, а не окремого округу, зрозуміло, що гроші він вкладатиме у той округ, де живуть його виборці. 

«Реально ми розуміємо, що кошти, якими розпоряджається депутат, будуть вкладатися в той округ, де він обирався.  Це питання мене бентежить, хотів би, щоб ми його вирішили», – зазначив депутат.  

Зокрема він пропонує виділити ще по 100 тисяч на ті округи, які фактично не мають представника у раді та тим самим зрівняти права лучан. Вирішення проблеми у міськраді обіцяють обговорити додатково.

 

Софія СІЧКУН

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром