Старе місто: Луцьк може втратити пам’ятку 17 століття

26 Квітня 2017, 12:45
1899

У місцевому бюджеті не заклали коштів на реконструкцію пам’ятки історії і культури національного значення 17 століття – монастиря василіанів.

Про це йшлося у середу, 26 квітня, під час сесії міськради.

Депутат Наталія Бунда поцікавилася, чому у бюджеті не заклали коштів на реконструкцію приміщення, що знаходиться на вулиці Йова Конзелевича, 5.

На що в. о. міського голови Ігор Поліщук зауважив, що на реконструкцію цієї пам’ятки необхідно виділити близько 7 мільйонів гривень.

«У нас наразі, на жаль, немає таких коштів, щоб виділити на ремонт цього приміщення», – зазначив Ігор Поліщук.

В свою чергу, Наталія Бунда запропонувала виділити один чи два мільйони гривень і хоча б розпочати реконструкцію, а потім додати необхідну кількість коштів. Проте така пропозиція не знайшла підтримки у депутатів.

Нагадаємо, мешканці будинку на вулиці Йова Конзелевича, 5 вже неодноразово зверталися до міської влади з проханням про допомогу. Будівля вважається пам’яткою державного значення і депутати та виконавчі органи попереднього скликання обіцяли допомогти з ремонтом приміщення.

Коментарі
26 Квітня 2017, 19:45
Нащо та стара хата -збудують багатоповерхівку
27 Квітня 2017, 12:47
цей старий дім вже є пам"яткою нашої повної амнезії до свого минулого, не польського чи єврейського, а свого українського. бо будинок по Кондзелевича 5 збудований на гроші українців. Загадка - чи можуть юристи яких тепер пролізло багато мати національну свідомість. вони ловкачі і тілько
30 Квітня 2017, 01:14
Тесаме чекає на всі памятки архітектури бо такі як Левчук,Хомуніткін,Гуч і т.д.своїми силами реставрувати не дають а коли треба у депутатів гроші відвоювати так в кущі.5 колона.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром