5 цікавих фактів про нову очільницю управління освіти Зіновію Лещенко

25 Квітня 2017, 15:15
24293 Джерело: Фото «Волинські новини»

Район.Луцьк зібрав публічну інформацію про новопризначеного начальника управління освіти Луцької міської ради Зіновію Лещенко, яка розпочинає роботу на новій посаді 25 квітня.

Нагадаємо, головного освітянина Луцька Олега Гребенюка призначили радником міського голови. Відповідно, Зіновія Лещенко з 25 квітня замінить його на посаді.

Раніше Зіновія Лещенко обіймала посаду начальника відділу кадрово-методичного забезпечення управління освіти ЛМР. За час роботи чиновниця не часто «з’являлася  на публіці», лише зрідка замінюючи екс-начальника управління Олега Гребенюка на засіданнях чи публічних заходах.

Пропонуємо вам переглянути факти про Зіновію Лещенко, які нам вдалося розшукати в інтернет-мережі.

 

Біографічна довідка

Народилася на Тернопільщині, у селі Мишківці Гусятинського району. Навчалася в Чернівецькому державному університеті імені Юрія Федьковича. Закінчила навчання за спеціальністю «викладач української мови та літератури, російської мови та літератури з правом викладання німецької мови» з відзнакою.

Приїхавши до Луцька, працювала в школі №2 учителем української мови та літератури. Потім – заступником директора гімназії № 21 імені Михайла Кравчука, завідувачем методичного кабінету Ковельської міської ради.

У 2006 році стала завідувачем методичного кабінету управління освіти Луцької міської ради, після чого очолила відділ кадрово-методичного забезпечення управління освіти ЛМР.

Заміжня, має двох дітей та внука. Донька – юрист, працює помічником судді в апеляційному суді.

 

ЛУЦЬКА ЧИНОВНИЦЯ ДОБИРАЄТЬСЯ НА РОБОТУ З ЛИЩА

Місцем прописки у декларації Зіновія Лещенко вказала село Лище Луцького району, яке знаходиться приблизно за 15 кілометрів від обласного центру Волині. Місце фактичного проживання збігається з місцем реєстрації.

Проте особисто на чиновницю транспорт не зареєстрований. У декларації вказані два автомобілі – Chevrolet та Mitsubishi, які за документами належать чоловіку Ігору Лещенку.


 

Читайте також: 12 цікавих фактів, які ви могли не знати про в.о. мера Ігоря Поліщука

ОСВІТЯНКА НЕ ЗАРОБЛЯЄ «НА СТОРОНІ»

Згідно з даними, вказаними у декларації, за 2016 рік Зіновія Лещенко заробила 81 тисячу 317 гривень. Джерело доходу – Управління освіти Луцької міської ради.

Натомість у чоловіка чиновниці сукупний річний дохід  становить 172 тисячі 296 гривень. З них – 90 тисяч 85 гривень, 56 тисяч зарплати, отриманої за основним місцем роботи у Громадській спілці «Федерація футболу України» та 26 тисяч 211 гривень гонорарів й інших виплат від БО «БФ» «Волинь-2014».

Читайте також: Квартири, землі та готівка «під матрацом» – з якими статками заступники мера прийшли на посаду

ЧОЛОВІК ЗІНОВІЇ ЛЕЩЕНКО – ФУТБОЛІСТ

Ігор Лещенко – активний гравець ФК «Абориген». Саме з ініціативи Благодійного фонду «Волинь-2014» та футболістів клубу «Абориген» започатковано турнір на честь армійців із 51-ої, яка зазнала втрат у зоні проведення АТО. У 2016 році уродженець Волновахи Ігор Лещенко у матчі з командою міста-побратима отримав приз кращого голкіпера турніру.

1

Ігор Лещенко, крім того, працівник благодійного фонду Волинь 2014
Ігор Лещенко, крім того, працівник благодійного фонду Волинь 2014

 

Читайте також:  8 цікавих фактів про заступника міського голови Костянтина Петрочука

 

ЗІНОВІЯ ЛЕЩЕНКО  «БЛАГОСЛОВЛЯЛА» МОЛОДИХ ОСВІТЯН

Будучи завідувачем методичного кабінету управління освіти Луцької міської ради, Зіновія Лещенко взяла участь у святі молодих працівників освіти. Тоді досвідчена освітянка наголошувала, що робота з дітьми не дає старіти та черствіти.  

«Благословляючи освітян ми наголошуємо на головному – маючи справу із молодим поколінням, ніколи душі не дозволиш старіти. Торкаючись до добрих дитячих душ, не дозволяєш собі черствіти», – зазначала Зіновія Лещенко. 

Читайте також6 цікавих фактів про заступника міського голови Григорія Пустовіта

БУЛА ВЕДУЧОЮ НА СВЯТІ РІДНОГО СЕЛА ГОЛОВИ АПЕЛЯЦІЙНОГО СУДУ

На День села Залухів, що на Ратнівщині, уже екс-начальника відділу кадрово-методичного забезпечення управління освіти Луцької міської ради Зіновію Лещенко запросили бути ведучою свята.

Окрім ролі ведучої, освітянка «приміряла» на святі музичну роль та виконала пісню «Свіча пам’яті», яка стала своєрідним гімном живим і шаною померлим.

Ініціатором свята традиційно є уродженець села Залухів, голова апеляційного суду Петро Філюк. Крім Зіновії Лещенко, Філюк запросив на дійство чимало луцьких гостей: голову Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика, тодішнього голову обласної ради Валентина Вітра, митрополита Луцького і Волинського УПЦ КП Михаїла, директорів загальноосвітніх навчальних закладів Луцька.

Читайте також:

5 цікавих фактів про нового першого заступника міського голови Григорія Недопада

5 цікавих фактів про заступника міського голови Олександра Рачкова

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментарі
26 Квітня 2017, 01:51
які очііііііііііііііііі
26 Березня 2020, 11:18
Раніш в школі вчили : " Обманювати не красиво . " Головна освітянка Волині - реформує освіту докорінно . Сама зіновія на 70% складається з відбірної БРЕХНІ ! ! !
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром