Галерея сучасного мистецтва України «Арт-кафедра» у Луцьку святкує свій третій день народження

24 Квітня 2017, 13:51
2933

23 квітня 2014 року в Культурно-розважальному центрі «Адреналін Сіті» свої двері для всіх поціновувачів сучасного українського мистецтва відкрила Галерея сучасного мистецтва України «Арт-Кафедра».

Термін три роки – це, звісно, не так багато у вимірі часу. Однак, за шкалою діяльності – надзвичайно важливий період пошуків, напрацювань, відкриттів, перших звершень і перемог.

Створена виключно на засадах патріотичних переконань, філантропії, любові до краси та мистецтва, галерея об’єднала довкола себе небайдужі серця не тільки у Луцьку та на Волині, а й із багатьох куточків України. За час діяльності «Арт-кафедру» відвідали понад 20 тисяч гостей.

В її просторих виставкових залах радо презентують свої твори найвідоміші митці Києва, Львова, Одеси, Ужгорода, Миколаєва, Тернополя. Нинішня колекція галереї включає близько двох тисяч творів відомих українських митців сьогодення.
Улюбленим місцем для зустрічі та спілкувань галерея стала й для багатьох лучан. Головний критерій праці маленького колективу – професійність, висока художня якість, шанобливе ставлення до традицій, співзвучність із поступом сучасності – забезпечив успіх кожної розпочатої справи.

Від самих початків галерея «Арт-кафедра» стала ініціатором щорічного всеукраїнського Конкурсу карикатури «Умовні українці», що має на меті не лише повернути до життя забутий вид авторської графіки, а й сформувати громадянську позицію, розвивати почуття патріотизму і любові до України.

За час роботи галерея «Арт-кафедра» провела понад п'ятдесят відкритих арт-заходів, серед яких 10 масштабних виставкових проектів; 19 культурно-мистецьких суаре, більше десяти майстер-класів під керівництвом відомих художників,  лекції по мистецтву; театральні дійства та перформенси; презентації книг знаних літераторів та творчі конкурси.

У травні 2016 році Галерея виступила організатором мистецького форуму «WestArt Forum UA», що об’єднав на своїй платформі провідних мистецтвознавців, культурологів, художників, шанувальників сучасного мистецтва і всіх, кому не байдужа національна культура.

У вересні того ж року Галерея стала співорганізатором фестивалю сучасного урбаністичного мистецтва «ПоліхромА» який об’єднав у собі різноманіття сучасного мистецтва, включаючи мурал-арт, стріт-арт, виставки інсталяцій, графіті, перформенси, боді-арт, відео-арт, майстер-класи та арт-лекції.

За нетривалий період діяльності галерея здійснила низку видань – 5 каталогів виставок та 27 буклетів, які стали справжніми подіями української культури сьогодення.

Велику увагу галерея приділяє роботі з молоддю. У 2015 році галерея «Aрт-кафедра» розпочала проект «Крок на шляху мистецтва», головною метою якого є підтримка творчої молоді, допомога у реалізації їх творчих проектів, надання можливості представляти свої твори в арт-кафе «Стоп-Кадр». Відтак було реалізовано 11 творчих експозицій молодих талановитих митців.
Для найменшеньких відвідувачів галереї  створений літній дитячих мистецький табір зі щоденними майстер-класами, а також щовихідних працює «Творча академія вихідного дня».

Кожен з цих заходів  – це важливий внесок у розвиток мистецтва краю.

Не очікуючи фінансового сприяння держави, «Арт-кафедра» наполегливо і систематично поповнює новими експонатами свої основні фонди для особливо важливої мети – створення у Луцьку Музею сучасного мистецтва України.

І це не просто мрія! Здійснення її не за горами...





































 

Коментарі
24 Квітня 2017, 18:28
що це?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39