Чернишевського: депутати сумніваються у можливості добудови ЗОШ №13

20 Квітня 2017, 22:40
1727

Добудувати корпус у школі №13 зможуть тільки за умови співфінансування, відтак подумують над тим, аби гроші на виготовлення проектно-кошторисної документації поки не виділяти.

Про це йшлося на засіданні виїзної комісії з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови у четвер, 20 квітня.

Нагадаємо, що один з корпусів школи №13 на вулиці Чернишевського визнали аварійним і таким, що підлягає знесенню протягом 2017-2018 років. Вкінці лютого 2017 року батьківський комітет школи зареєстрував петицію з проханням терміново вирішити проблему з добудовою та дати дітям змогу навчатися у безпечних та комфортних умовах. Тоді у міській раді вирішили, що проблему відкладати не можна і переконували, що гроші на добудову шукатимуть як у резервах міста так і «на стороні».

Зокрема, колишній заступник міського голови Андрій Киця та тодішній секретар Луцькради Юлія Вусенко зазначали – головне виготовити проектно-кошторисну документацію, а вже потім шукати фінанси на добудову. До слова, гроші планували виділяти почергово за рахунок перевиконання бюджету.

Вже наприкінці квітня на сесію міської ради мають винести питання про виділення коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації на добудову ЗОШ №13, проте тепер у раді сумніваються, що матимуть кошти на саму добудову.

Читайте також: Ціна обіцянки: коли у місті добудують багатостраждальну ЗОШ №13

За словами начальника управління капітального будівництва Леоніда Карабана вартість документації  становитиме майже півмільйона гривень. Сама ж добудова обійдеться не менш, аніж у 30 мільйонів гривень.

За словами депутата Алли Надточій місто не зможе самостійно профінансувати усю добудову,  відтак варто пошукати гроші і з інших джерел. Оскільки частина вихованців школи є мешканцями сусідньої громади, то за допомогою планують звернутися до Луцької райдержадміністрації. Депутат стверджує – виготовляти документацію не варто доти, поки не знайдуться гроші на саму добудову.

Натомість півмільйона пропонує виділити на ремонт першого корпусу, підвал якого покрився грибком.

Її думку підтримав і Леонід Карабан. Він нагадав,  що у місті є ще маса об’єктів, які потребують значних фінансових вкладень. Серед них - будівництво школи №27 у 55-му мікрорайоні, реконструкція ДНЗ на вулиці Ярощука, Центр інтеграції для дітей з вадами здоров’я на вулиці Бенделіані та амбулаторія на вулиці Гордіюк.

Натомість директор навчального закладу Роман Ващук переконаний – документацію зробити варто. Це буде крок, який з одного боку заспокоїть батьків, а з іншого не дасть відкласти проблему у довгий ящик. На його думку, навіть 1-2 мільйони з міського бюджету дозволять розпочати будівництво та паралельно шукати фінанси «на стороні».

Члени комісії вирішили, що обговорять питання фінансування добудови на бюджетній комісії. Для вирішення проблеми пропонують створити робочу групу,  яка займеться переговорами щодо співфінансування та вивчить доцільність виготовлення проектно-кошторисної документації.

До слова, наразі близько 80 учнів ( два перших та два третіх класів) навчається у корпусі,  що підлягає знесенню. У тому ж приміщенні знаходяться спортивний зал, де проводять заняття  усі 515 школярів.








 

Коментарі
21 Квітня 2017, 11:10
В МЕНЕ ХАТА У ГІРШОМУ СТАНІ
21 Квітня 2017, 12:48
а це тут при чому ? до чого тут ваша хата?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром