Педіатр пояснила, що відлякує лучан від щеплень

20 Квітня 2017, 18:24
3010

Традиційно останній тиждень квітня у світі присвячений питанням імунізації населення. Людям пояснюють, що щеплення – найбезпечніший та ефективний метод боротьби з інфекційними захворюваннями. У Луцькій міській дитячій поліклініці лікарі й батьки спілкувалися на тему «Вакцинація: питання і відповіді».

Вікторія і Максим Варвашеніни – батьки 8-місячної Міленки. Вони стежать за тим, щоб їх малеча отримувала щеплення відповідно до календаря, – повідомляє сайт ВРД НСТКУ.

– У нас вся сім’я позитивно ставиться до щеплень, – говорить Вікторія Варвашеніна. – Дідусь каже, що мало хто щеплення робить, то й виникають хвороби, яких раніше не було. Навіть той самий поліомієліт.

Міський педіатр Світлана Ніколаєнко впевнена, що батьки та медики повинні робити все необхідне, щоб не допустити перенесення або пропуску щеплення. Адже дитина може інфікуватися серйозним захворюванням, яке можна було б попередити за умови своєчасної вакцинації.

– Після вакцинації можливі слабкі побічні реакції, такі як біль або припухлість на місці уколу. Незначне підвищення температури. Але за кілька днів вони минають. Для полегшення стану малюка можна використовувати звичайні жарознижувальні ліки, – розповіла педіатр Галина Чумак.

За її словами, основна причина відмови батьків від щеплень дитини – індійська вакцина. Кажуть, якби була вакцина іншого виробництва, то робили б.

Відповіді на запитання щодо вакцинації батьки отримали від кваліфікованих спеціалістів у Луцькій міській дитячій поліклініці. Тут спілкувалися на тему «Вакцинація: питання і відповіді». Найбільше батьків цікавила якість вакцини, побічні ефекти, обов’язкові та необов’язкові щеплення.

Окрім консультацій лікарів, батьки отримали інформаційні буклети і розмальовки для дітей.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром