Представниця Інституту нацпам'яті на Волині заперечує Голокост, – Едуард Долінський

20 Квітня 2017, 17:11
2843

Представниця Українського інституту національної пам'яті у Волинській області заявила, що в місці масового поховання часів Другої світової війни не може бути євреїв. 

Про це на своїй сторінці в Facebook розповів директор Українського єврейського комітету Едуард Долінський.

Далі подаємо його допис без змін:

«Вчора стався скандальний випадок, який прекрасно ілюструє сутність Українського інституту національної пам'яті, ідеологію його співробітників і куди це все нас веде.

Всі вже, напевно, чули про те, що біля Ковеля в піщаному кар'єрі знайшли велике масове поховання, імовірно євреїв і червоноармійців часів Голокосту.

У зв'язку з цим в Луцьку відбулося засідання державної комісії з увічнення жертв війни та політичних репресій.

Під час засідання виступив представник єврейської громади, який повідомив про те, що під час огляду однієї з ям був знайдений дрейдл (ханукальна дзига). Дрейдл був знайдений серед останків військових, що може свідчити про те, що в цій могилі можуть бути і євреї.

У відповідь на це представник Інституту національної пам'яті у Волинській області Леся Бондарук заявила, що ніяких євреїв і циган до цих могил підпускати не можна, оскільки вони що-небудь туди підкинуть і оголосять ці могили своїми.

Хамське заяву співробітника УІНП – не тільки образа євреїв і циган, а й явне заперечення Голокосту. Діяльність УІНП стає реально небезпечною не тільки для єврейської громади, а й для всього українського суспільства».

Читайте також: Екс-голова єврейської спільноти Луцька висміяв «помилку» керівництва міста

Коментарі
20 Квітня 2017, 23:41
По поводу УІНП - каков поп, таков и приход.
21 Квітня 2017, 11:49
Такк враження що тільки одні жиди загинули у війні. Усі воювали а жиди гинули. Тепер я розумію чому тк не лблять жидів.
21 Квітня 2017, 14:52
Шановний Едуарде Семеновичу! Як Ви можете робити такі заяви небувши присутнім на засіданні комісії з увічнення жертв війни та політичних репресій?<br/>Ваші слова абсолютна не правда!!!
22 Квітня 2017, 02:32
Чи та &quot;пані&quot; не хвора?
23 Квітня 2017, 00:33
Живі цигани більше небезпечні ніж ...
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром