Заступник директора НАБУ прикрив ректора СНУ від незручних запитань, – Оксана Наумчук

20 Квітня 2017, 08:39
4241

На зустрічі зі студентами один з провідних борців з корупцією в Україні прикрив ректора університету, щоб декілька сотень студентів тут і зараз не змогли отримати відповідь на запитання, яке цікавить багатьох: чому в приміщенні так холодно.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написала Оксана Наумчук.

Далі подаємо її допис повністю і без змін:

«У мене є цікава історія про заступника директора НАБУ Анатолія Новака, ректора СНУ ім. Лесі Українки Ігоря Коцана і нашу з ними розмову про корупцію.

Спершу розкажу найцікавіше.

В універі холодно. Дуже холодно. У січні-лютому опалення не було взагалі, у березні батареї були леееееедь теплі, зараз, звісно, теж ми сидимо сині. Пан Коцан, прийшовши до нас за годину після початку зустрічі, сидів, склавши руки на грудях. І склав їх так не від нудьги, а від холоду – по ньому це було видно.

– Пане Ігоре, а куди ж йдуть зекономлені на опалені кошти? – нарешті вдруге діставшись до мікрофону запитала я.

Пан Ігор взяв у руки мікрофон і вже готовий був говорити, як тут пан Анатолій вихопив у нього мікрофон і заявив:

– Я ж до вас 400 кілометрів їхав! Зі мною розмовляйте!

Він прикрив його. Він просто його прикрив. Заступник директора Національного антикорупційного бюро України прикрив ректора університету, щоб декілька сотень студентів тут і зараз не змогли отримати відповідь на запитання, яке цікавить багатьох.

Хоча студенти теж мене сьогодні подивували. Замість випитувати ректора про те, чого ми мерзнемо, чому наші корпуси не відремонтовані, чому парки і ботанічні сади університету стоять занедбані, чому не виплачується донорська стипендія, що відбувається з профілакторієм і т.д. і т.п., звучали питання про те, що треба аби потрапити у лави спецпризначенців НАБУ і яка зарплата у самого пана Новака. А пан Новак радий був старатися. Він веселив усіх як міг:

– От тобі які хлопці подобаються: нормальні чи ось такі дрищаві? - запитував він у дівчини в першому ряду, відповідаючи на питання про обов'язковість чи необов'язковість строкової служби.
– А ти скільки разів підтягнешся? 20? Та нєєєє! - блазнював він, говорячи з одним студентом про спецпризначенців.
– А що тобі особисто поганого зробив наш президент? - запитав він мене після мого питання про те, чому НАБУ не може відкрити провадження на Порошенка.
– Та я 4 дипломи маю і можу вам сміливо сказати, що всі університети вчать одному і тому ж! – впевнено заявляв він, не забувши згадати, що зараз пише дисертацію.

Так, і ще разів зо 3 він згадав про те, що зарплата у нього 119 500 гривень (ага, сто дев'ятнадцять тисяч п'ятсот гривень). І то ще з надбавкою за наукову діяльність. Директор НАБУ, за його словами, отримує менше. Хоча декларації обох на сайті НАБУ є лише за 15 рік, заповнені наприкінці березня 16-го».

Читайте також: Грушевського: професор СНУ паркується, як хоче, на авто вартістю з «бюджет Струмівки», – соцмережі

 

Коментарі
21 Квітня 2017, 01:56
СТУДЕНТИ ПРОСТО БОЯТЬСЯ ГОВОРИТИ
21 Квітня 2017, 02:22
У студентів є багато запитань, але вони дуже чутливі до фальшивого, вони ще відчувають фальш як діти, тому й справжньої розмови не вийшло. Та й взагалі, яка мета була цієї зустріичі? Хто ініціатор?
21 Квітня 2017, 17:49
Черговий молодий і перспективний... В його віці мати чотири вищих освіти, та й ще займатися науковою діяльністю, та й ще бути керівником серйозноЇ державної служби? Живіт не надірвав? Мабуть не їсть, не п"є, не спить ... Все на благо Отечества. Самому не смішно? Чи клоуном працювати влаштувався? Тоді не там працюєш, Анатолій Новак. Адреса цирку м. Київ, пл. Перемоги, 2. Як раз і вакансія звільнилася - асистент циркового номеру ( оригінальна дресура)
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром