Луцька фірма «Оріон будінвест», яка обслуговує ділянку під ТЦ «Глобус», вочевидь, не хоче повертати Луцькій міській раді земельну ділянку.

 

Про це стало відомо під час судового засідання в Господарському суді Волинської області, пише «Під прицілом».

 

Іще у 2004 році Луцька міськрада надала фірмі, тоді ще «Оріон трейд», земельну ділянку площею понад 4 га за адресою Єршова, 11. Фірма взяла землю під обслуговування ТЦ «Глобус» терміном на сім років.

 

Проте уже цього року міськрада подала позов на ТзОВ «Оріон будінвест» до Господарського суду Волинської області з вимогою повернути землю. Представник позивача Ліліана Лабінська в суді пояснила, що на адресу фірми неодноразово надсилалися листи з вимогою повернути акт прийому-передачі землі, а іншими словами повернути землю. Однак жодної відповіді від представників фірми так і не надійшло. Тому юридичний відділ Луцької міської ради підготував позов до суду.

 

Втім під час судового слухання з'ясувалося, що фірма змінила свою адресу. Головуюча у справі суддя Оксана Сур'як вказала, що ухвала про відкриття провадження повернулися до суду з позначкою, що відповідач зі вказаної адреси вибув. Крім того, в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб вказано, що наразі компанія перебуває в стані припинення.

 

А тому головуюча по справі відклала слухання для того, аби Луцька міська рада з'ясувала та встановила де наразі прописана фірма, чи дійсно вона припинила свою діяльність, та чи є у неї правонаступники.