Стартували курси із навчання ІТ-фахівців

03 Листопада 2015, 17:59
3594

Готуватимуть ІТ-спеціалістів за міжнародними стандартами та з можливістю подальшого працевлаштування.

Про це організатори проекту розповіли на конференції 3 листопада.

Президент «Асоціації регіонального розвитку» Анатолій Пархом'юк зазначив, що така програма навчання допоможе створити кваліфікованих спеціалістів, які розвиватимуть потенціал міста.

«Коли ми говорили про стратегію розвитку міста,  то згадували і про технології. Не секрет, що  Львів та Рівне,  я вже не кажу про Київ на інші великі міста, пішли далеко в ІТ-сфері. Тож для Луцька – це крок,  що дасть можливість нашим фахівцям розвивати себе і своє середовище», – зазначив Анатолій Пархом’юк.

Директор «BRAIN ACADEMY» Михайло Олійник розповів, що є компанії, які готові працювати у Луцьку та створювати тут свої філіали, проте перешкодою є відсутність фахівців у місті.

«Основний ресурс для створення компанії  в області  – це розвиток та запас людського ресурсу,  який має бути достатньо освіченим. Потреби компаній вже пішли вперед,  а наші навчальні заклади не встигають за міжнародними стандартами. Зараз  в Україні стабільно розвивається ІТ-ринок. Це перспективна робота з високими зарплатами, яка, щоправда, потребує навиків», – зазначив Михайло Олійник.

Окрім того, організатори розповіли, що програма навчання є доступною для кожного. Розпочати навчання може кожен, хто знає основи роботи з комп’ютером та англійську мову на рівні вище за середній.

Після закінчення навчання студенти складатимуть тести міжнародного зразка та матимуть можливість працевлаштування.

Роботу можна буде шукати не лише у Луцьку,  а й в інших містах з можливістю дистанційної праці. Тож з'явиться можливість заробляти гроші не виходячи з дому. 

Також у центрі «BRAIN ACADEMY» намагаються не забувати про військових, які повернулися із зони АТО і не можуть знайти роботу у місті. Для них передбачено безплатне навчання.

Наразі уже з’явилися охочі здобути знання у сфері ІТ. Ознайомче заняття для них відбудеться вже 5 листопада. Проте організатори розповідають, що планують відкрити ще одну групу.

«Завдяки працівникам ІТ-сфери ми хочемо формувати середній клас суспільства,  який в Україні відсутній», – зазначив Анатолій Пархом'юк.

Коментар
16/04/2024 Понеділок
15.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром