Для дітей з Волновахи провели святковий майстер-клас

17 Квітня 2017, 22:48
1858

Писанки, сережки з бісеру, глиняні вироби, обереги на добро, листівки та магнітики мали нагоду зробити своїми руками діти з Волновахи.

Провели майстер-клас в арт-галереї «Луцьк» у понеділок, 17 квітня.

Спершу діти мали нагоду відпочити під час концертних гулянь на етно-фестивалі «Великдень у Луцьку», згодом – вирушили навчатися працювати з глиною, папером, серветками, писачками, бісером та навіть цукерками.




Начальник відділу менеджменту та креативних індустрій департаменту культури Луцької міської ради Юлія Євпак розповідає, що такі заходи проводять вже більше двох років, тому вони стали святковою традицією міст Луцьк і Волноваха. З її слів, цьогорічний етно-фестиваль проводять під гаслом «Великдень єднає» і насправді ця єдність не тільки конфесійна. Таким чином Луцьк і Волноваха теж святкують Великдень разом.




«Я сама з півдня України і бачу цю величезну різницю великодніх традицій, тому дітям зі східних областей це цікаво побачити. Вони приїдуть і покажуть ремесла своїм батькам і друзям. Це класно, бо ми можемо таку культуру поширити далі на східну Україну і там зрозуміють, що ми не злісні бандерівці, а насправді любимо людей і завжди раді вітати гостей», – стверджує Юлія Євпак.

До майстер-класу долучилися вчителі Луцької художньої школи, майстри народних ремесел, представники ГО «Рукотвори Волині» та переселенка з Криму Катерина.




Викладач Луцької художньої школи Валентина запевняє, що під час таких дійств позитивні емоції отримують і діти, і вчителі.

«Такі заходи дуже важливі, бо ці діти будуть тепло згадувати про майстер-клас, дивлячись на власноруч зроблені писанки. Вони вже говорять, що будуть присилати свої роботи з Волновахи до нас на виставку. Ми раді таким дітям, тому що нам цікаво з ними працювати, ми раді їм щось підказати», – розповідає Валентина.

Діти під час майстер-класу теж ділились враженнями та хвалились своїми виробами. Зокрема, Діана старанно робила магнітик з серветок, який вкрила червоними квітами.




«Ми сьогодні робили яйця з бордюрних серветок. Вийшло гарно, мені дуже сподобалось це робити. Ще сьогодні ми ходили на ярмарок, брали участь в конкурсах. Мені тут подобається і коли я виросту, мабуть, переїду сюди жити», – ділиться планами на майбутнє Діана.

Майстер-клас минув із розмовами, грою на свищику та творчою атмосферою.











Юлія КАРМАНСЬКА

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром