Як у місті дбають про переселенців

20 Червня 2015, 10:00
4782

Станом на 19 червня 2015 року в департаменті соціальної політики зареєстровано 1405 осіб, які прибули з АР Крим та районів проведення АТО. Відповідно - 173 особи переміщені з АР Крим, 1232 - переміщені з Донецької та Луганської областей.

На сайті Луцької міської ради розміщена узагальнена інформація та статистика про те, як влада дбає про переміщених осіб.

Для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, грошову допомогу призначено 622 сім'ям. Розмір допомоги становить: для непрацездатних осіб (пенсіонери, діти) - 884 грн; для інвалідів – 949 грн; для працездатних осіб - 442 грн.

У Луцькому міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на обліку перебуває 76 сімей, де виховується 124 дитини. Це сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах. Саме для них при центрі створений кабінет екстреної допомоги, де вони мають можливість постійно отримувати предмети першої необхідності: постіль, одяг, взуття, посуд, дитячі іграшки та засоби гігієни. Також протягом цього року надано 234 продуктові набори.

У Луцькій міській раді створений координаційний центр з питань соціального захисту сімей, які виїхали з Автономної Республіки Крим та м. Севастополь на тимчасове перебування до м. Луцька. Центр також опікується і людьми, що виїхали із південно-східних областей України.

Завдяки злагодженій роботі членів координаційного центру та волонтерів в оперативному порядку вирішуються проблемні питання переселенців, зокрема щодо забезпечення призначення державних соціальних допомог та пенсій, влаштування дітей у навчальні заклади, працевлаштування, реєстрації тимчасового місця перебування, оздоровлення дітей тощо.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром