Директорка КП «Ласка» розповіла про свою благодійність і пояснила, звідки взялася квартира

14 Квітня 2017, 20:16
2231

Директорка комунального підприємства «Ласка», Богдана Новарчук задекларувала в 2016 році нову квартиру. Про це стало з її оприлюдненої декларації.

Після запитань у ЗМІ, звідки ж узялася квартира, Дана Новарчук прокоментувала ситуацію на своїй сторінці у Фейсбуку.

«Вітаю усіх з наступаючим Великоднім святом. Хочу побажати усім побільше добра у серці та на життєвому шляху. Чим більше ми віддаємо, тим більше отримуємо. До прикладу, моя всіма обговорювана квартира.

Ніколи б про це б не заговорила і не написала, якби не широкий розголос до цієї справи. Я протягом 10 років допомагаю дітям, у яких є проблеми - знайти житло або вийти зі складного положення, у яке вони потрапили. Перша дівчинка, якій я допомогла була Іванка, дівчинка була з особливими потребами, мама її здала в Інтернат, за той час мама померла, а двох кімнатну квартиру, яку мама заповіла Іванці, дивним чином держава забрала і продала, в той час міським головою був А. Кривицький. Я будучи журналістом зайнялася цією справою, дівчинці виповнилось 18 років і її висиляли з гуртожитку, іти їй було нікуди. Спільними зусиллями різних служб – ми таки добилися для дівчинки житло, щоправда менше ніж передбачалось по заповіту. Таких історій в мене безліч, дітей, з простягнутими руками, яких я забирала додому – одягала, годувала. Знаходила їм родичів, які могли про них подбати, бо батьки або безпробудно лежали п’яними в своїх екскрементах, або взагалі не було відомо, де вони. Я ніколи не розповідала ЗМІ ці речі, бо вони не стосуються роботи КП, яке я очолюю. Так само, як і купівля квартири. Щодо неї. Минулого року я забрала до себе жити дівчинку, яка на той момент була вагітна, і в якої померла мама. Цю дівчину, я знала раніше, її мама дружила з моєю тіткою (яка проживає в Італії), тобто це не просто підібрана на вулиці, як у вище описаних історій. Їй потрібна була допомога і я взяла її до себе в однокімнатну квартиру. Ми пройшли багато всього разом, в дитини, яку вона носила виявилась кіста в легені, одну з легень довелося видаляти в Києві після народження. І лікарі висловили побоювання, що дитині при такому стані важко буде жити з моїми тваринами (коти, сліпа шиншила, і в той час ще з нами жив песик, якого на даний момент прилаштували) і все це нагадую в однокімнатній квартирі, яка дісталася мені після смерті мої мами по спадку. Але Бог завжди допомагає тим, хто робить добро, мої сусіди за безцінь запропонували купити їхню квартиру. Я віддала всі свої збереження і продала все золото, крім маминого перстня, який вона перед смертю мені подарувала – і купила квартиру. Свою однокімнатну я віддала дівчині і її синочкові, там же їх приписала, а сама з тваринами перебралась в розвалену нову, до слова, абсолютно без ремонту, перед тим, як вселитись довелось проводити дезінфекцію - були там і клопи, і кліщі, і таргани і ще якась дивна живність.

Тому прошу творіть добро і воно повернеться сторицею. А всіх ЗМІ прошу перед тим, як публікувати матеріали, спитайте мене, я завжди даю відповіді на всі питання, щоб потім не виникало матеріалів з назвою: «не відомо де?», «за які гроші?». Всім бажаю смачної паски, любові у серці та щастя», - ідеться у дописі.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром