Лучанці пересадили серце індійського банкіра

13 Квітня 2017, 12:08
2482

Лучанці Наталії Омельчук в Індії зробили трансплантацію серця. Донором став тамтешній банкір, який загинув в автокатастрофі в індійському місті Сурат.

Про це повідомила журналіст каналу СТБ Ірина Заславець, передає Gazeta.ua.

«Рекорд заради життя. Індійські трансплантологи зробили неможливе - знайшли серце нашій Наталі Омельчук за добу, - написала Ірина. - Ви знаєте Наталю. Ми робили про неї два сюжети. Вагітність з ускладненнями через грип: дівчина втратила дитину, а сама потрапила до реанімації. Без надії вижити в Україні. Їй треба було нове серце, що у нас рівноцінно смерті».

Наталія Омельчук торік під час вагітності захворіла на грип. Це дало ускладнення на серце. Почались приступи удушення. У легенях набиралася рідина. На сьомому місяці жінці зробили кесарів розтин. Недоношений хлопчик 40 днів пробув у реанімації. Малюку робили операцію, але це не допомогло. Дитини не стало.

«Кілька тижнів тому Наталю оглянули індійські лікарі, які прилітали до Києва. Минулої середи дівчина вирушила до Індії, - розповідає Ірина Заславець. - Щойно вона прибула, стало відомо, що там розбився місцевий банкір, а його серце ідеально підійшло українці. Тепер наша Наталя нарешті буде жити! І це – фантастика».

Про дівчину пишуть усі індійські видання.

«Наталії пересадили серце 22-річного банкіра. Воно ідеально підійшло не тільки по групі крові. Ми враховували розмір органу і вагу пацієнтки, - розповідають лікарі-трансплантологи Іndianexpress. - Орган доставили чартером за 1,5 години після того, як у хлопця констатували смерть мозку. Батько пацієнта погодився пожертвувати не лише серце, а і печінку, підшлункову залозу, рогівку і нирки сина. Крім Наталі, були врятовані життя шести інших пацієнтів».

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39