У Луцьку знайшли ще шість вулиць, назви яких необхідно декомунізувати

13 Квітня 2017, 08:15
1961

Серед п'яти сотень луцьких вулиць, на думку членів комісії з впорядкування назв, майже два десятки підлягають зміні у зв’язку з вимогами Закону про декомунізацію.

Днями завершилися громадські слухання щодо перейменування вулиць Луцька. На мапі обласного центру відтепер можуть з’явитися 6 нових назв вулиць, повідомляє ВРД НСТУ.

Вулицю Боженка хочуть перейменувати на Магістральну, Говорова – на Павла Чубинського, Нікішева — на Михайла Вербицького, а Ватутіна – на Ліщинову.

Провулок Червоноармійський змінить назву на Черешневий, а вулицю Воїнів-інтернаціоналістів перейменують на Воїнів-афганців.

Нагадаємо, серед півтисячі вулиць обласного центру, на переконання членів комісії з впорядкування назв вулиць міста, 19 підлягають зміні у зв’язку з вимогами Закону про декомунізацію.

Однак, у зв’язку зі зміною керівництва Луцької міської ради, комісію ще не збирали. Втім, експерти переконують, якщо назва підпадає під дію Закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та заборону пропаганди їх символіки», вона має бути обов’язково змінена.

Читайте також: Федорова: мешканці вулиці виступають проти перейменування

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром