«Неоголошена війна. Волинський рахунок» – у Луцьку презентували виставку

12 Квітня 2017, 21:55
1511

У Волинському краєзнавчому музеї відбулася презентація виставки «Неоголошена війна. Волинський рахунок». Вона присвячена загиблим землякам на сході країни.

Сформували її працівники відділу новітньої історії, – повідомляє сайт ВРД НСТКУ.

На постійнодіючій виставці представлені унікальні листівки з Криму щодо незаконного референдуму, матеріали про перших добровольців, волонтерів, капеланів, трагічні події 51-ї бригади та добровольчих батальйонів. В експозиції – картини на релігійну тематику, ікони. Працівники музею намагалися відтворити й побут солдатів.

– Одні з найбільших  поповнень – це фонд батальйону «Світязь», які нам передав дуже багато речей зі Сходу, – повідомила завідувачка відділу новітньої історії, автор виставки Валентина Машлай. – Так само батальйон «Айдар», зокрема, Олег Твердохліб передав нам значний фонд. Дуже активно підключилися бійці 1-го батальйону тероборони «Волинь». Хлопці передавали свої особисті речі, фотографії. Також у нас є кілька працівників, які пройшли службу у зоні АТО, вони теж поділилися своїми особистими речами. І хлопці з добровольчого батальйону «Азов».

Андрій Омельчук, представник Державної служби України в області у справах ветеранів війни та учасників АТО розповідає:

– Хлопці гинуть щодня, є поранені. Але, в нас не війна, а АТО. Ще в 2014 році, коли ми зустрічалися з Парубієм, це питання ми вже тоді піднімали. Але політичні речі взяли гору, тому ми маємо АТО…

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром