Футбольна «битва гігантів» Волині – за Луцьком

12 Квітня 2017, 20:11
1609

У фіналі Кубка Федерації чинні чемпіони області з команди «Луцьксантехмонтаж» у серії пенальті здолали  принципових суперників із ФЦ «Ковель-Волинь».

Стадіон «Авангард» і матч аматорських футбольних колективів. Востаннє таке було ще влітку, коли ті самі «будівельники» грали проти сенсаційного «Стиру» зі Старого Чорторийська за Суперкубок Волині. Тоді команда Ігоря Чорнухи лише наприкінці зустрічі врятувала нічию та програла у серії післяматчевих пенальті. Цього разу сценарій повторився. Щоправда, з точністю до навпаки.

О – Обережність

У битві команд, які впевнено лідирують у своїх групах чемпіонату області, з перших хвилин гри ініціативу захопили ковельські футболісти. І вже на першій хвилині матчу вони мали стовідсоткову нагоду для забитого м’яча: голкіпер «ЛСТМ» Андрій Мурашко не за правилами зіграв у власному штрафному майданчику проти Івана Данилюка, а арбітр вказав на одинадцятиметрову позначку. Але сам постраждалий вирок виконав невдало: уже завалюючись у кут, воротар виправився за порушення правил та ногами відбив постріл сьомого номера «Ковеля-Волині»!

Попри жвавий початок, команди не поспішали форсувати події. Однак до кінця першого тайму все ж мали реальні нагоди для взяття воріт. У ковельчан найактивнішим був той-таки Данилюк, який втратив як мінімум два моменти для того, аби записати своє прізвище у суддівському протоколі навпроти пункту «Голи». У свою чергу, ковельський голкіпер Андрій Жувакін впорався з ударами Андрія Кодлубая та його тезки Пушкарчука. Бенефіс воротарів завершився тим, що у перерві на табло горіли нулі.

І знову лотерея…

Після перерви ковельчани продовжували підтискати суперників і… пропустили – обрізка у центрі поля призвела до виходу лучан удвох на одного захисника. І Тарас Кабанов, який цілий матч пробув «на голодному пайку», точним ударом реалізував передачу Кодлубая – 1:0.

До кінця гри лишалося ще півгодини, і майже протягом усього цього часу представники міста залізничників «висіли» на штрафному майданчику номінальних господарів поля. Свої моменти змарнували свіжі Євген Ногіль та Андрій Новіков – у першому епізоді за «ЛСТМ» зіграла поперечина, в іншому – голкіпер, який у карколомному стрибку відбив м’яч після хорошого удару в дальній кут.

Місце для неймовірного порятунку

Підопічні Олега Федюкова рахували секунди до фінального свистка і протягом останніх хвилин просто грали на відбій. Щоправда, суперники дали лучанам шанс вирішити долю матчу. Після обрізки у центра поля «кулястим» заволодів Сергій Матюк, який ударом з центра поля спробував покарати голкіпера ковельчан за надто високу позицію на полі – м’яч пролетів на відстані якихось сантиметрів від воріт.

А коли глядачі на трибунах уже готувалися до підсумкової перемоги «ЛСТМ», ковельчани все-таки заштовхали м’яч у сітку воріт суперників після розіграшу стандартного положення – у лісі з ніг гравців обох команд у карній зоні луцької команди найбільшою спритністю відзначився Петро Мороз – 1:1! Що й казати, це було справжнім дивом – одразу після святкування цього гола головний арбітр зустрічі фінальним свистком відправив команди готуватися до серії пенальті.

Повернення боргу «будівельникам»

Здавалося б, після такого «камбеку» на емоційному підйомі повинні бути якраз гравці «Ковеля-Волині», однак у післяматчевій лотереї щасливий квиток витягнув Андрій Мурашко. До відбитого пенальті у грі він додав ще два у серії (від Петра Мороза та Романа Романчука)! А от гравці «ЛСТМ» усі удари виконали бездоганно та святкували перемогу з рахунком 4:1.

Таким чином, перший обласний трофей 2017 року з рук президента Федерації футболу Волині Віталія Кварцяного отримали саме «будівельники», які не продовжили неприємну традицію післяматчевих лотерей на «Авангарді» (як у літньому поєдинку проти «Стиру»). А обидві команди таким цікавим та гарним матчем підготували хороше підґрунтя до свого протистояння у битвах за чемпіонат та Кубок Волині.

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментарі
13 Квітня 2017, 14:30
Жувакін-ахахаха(Дувакін)
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром