Два луцьких унівеситети потрапили до ТОП-100 найкращих ВНЗ України

12 Квітня 2017, 09:55
3058

Луцькі університети увійшли до сотні найкращих ВНЗ за показниками бази даних SciVerse Scopus.

Видавничою службою «УРАН», на замовлення Освіта.ua, здійснено наукометричний моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus, на підставі якого складено рейтинг українських вищих навчальних закладів.

Результати рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його співробітниками. База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових журналів та сотні книжкових серій.

Станом на квітень 2017 року до бази даних Scopus включено 136 вищих навчальних закладів України, що на 9 вищих навчальних закладів більше, ніж у квітні 2016 року.

У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій і кількості їх цитувань.

Згідно з даними рейтингу, найвищий індекс Гірша серед університетів України мають Київський національний університет ім. Шевченка — 79 (73 у рейтингу 2016 року), Харківський національний університет ім. Каразіна — 60 (57) та Чернівецький національний університет ім. Федьковича — 51 (44).

На 19-й сходинці опинився Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки (з індексом 23), а на 72-й – Луцький національний технічний університет (індекс - 8).

Нагадаємо, чотири луцьких школи увійшли у ТОП-100 найкращих в країні.


 

 

 

Коментарі
13 Квітня 2017, 01:00
&quot;Індекс Хірша&quot; - доволі неоднозначний показник! Ось цитата з одного з ресурсів на рахунок реальної значимості здобутків ВУЗів з великим &quot;індексом Хірша&quot;:<br/>&quot;...<br/>Общий рыночный психоз в стране оказал самое губительное действие на научную сферу. Теперь ученые забыли об открытиях, они гонятся за показателями, рейтингами, индексами цитирования и Хирша, грантами. А затем пилят, пилят и пилят. Исследователей превратили в шабашников. Экономисты добросовестно сравнивают вложения в науку на Западе и в России и указывают на слабое финансирование как причину отсутствия значимых открытий. А в кого вкладывать? В шабашников? Какое бы грандиозное финансирование ни было, открытий не будет, а будет гора отчетов. Научная сфера деморализована и дезориентирована.<br/>...&quot; (с)
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром