Підприємець з Липин звинуватив польських правоохоронців у шахрайстві та рекеті

11 Квітня 2017, 13:16
2103

Підприємець, мешканець села Липини Луцького району, звернувся по допомогу до Генерального консула України у Польщі у звязку з незаконними діями польськіх правоохоронців.

Про це Василь Кудрявцев написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Він повідомив, що 4 квітня його водій завантажив вантажівку на заводі містечка Кракова товаром вагою 22 тонни і поїхав на замитнення. Проїхавши 60 км він зрозумів, що заблукав, але не зміг розвернути велике габаритне авто через те, що дорога була занадто вузькою. 

Через деякий час до вантажівки під’їхав поліцейський автомобіль, і поліцейські, перевіривши вантаж та супровідні документи, викликали дорожню допомогу – приватну фірму.

Аби звільнити проїжджу частину дороги, працівники дорожньої допомоги перевантажили груз на свою вантажівку, а потім відтягнули автомобіль підприємця в бік – приблизно на 2-3 метри, –  після чого, водій зміг здати назад і розвернутись.

Поліцейський патруль на приватній території склав протокол про порушення водієм ПДР за в’їзд під знак заборони і наклав штраф водієві в розмірі 400 польських злотих, які водій, за словами підприємця, відразу заплатив. 

В той же час, стверджує пан Василь, працівники поліції не надали водієві право вибору фірми і розцінок з виконання буксирування вантажівки, а також не забезпечили переклад тексту адміністративного протоколу. «В присутності поліції та під їх тиском переляканий водій, який не вміє ані читати по польські, ані говорити, підписав нібито угоду на оплату (50 євро за один день) стоянки на паркінгу».

Тим часом, вантаж, який привезли на транспорті дорожньої служби, розвантажили на території цієї фірми «просто на землю без накриття».

Коли ж волинянин передзвонив до власника цієї фірми, той «загнув» ціну за надані послуги у 5 тисяч євро, хоча потім і опустив «планку» до 3,5 тисяч. Зауважимо, поляк відмовися надіслати підприємцю рахунок-фактуру за надані послуги.

За декілька днів експедиційна служба, яка замовила послуги перевізника, прислала за вантажем інший автомобіль, а власник польської фірми повідомив мешканця Липин, що за завантаження той повинен заплатити йому 200 євро.

Коли ж обурений підприємець звернувся до повітової комендатуру поліції з повідомленням про незаконне привласнення майна та вимагання грошей у шахрайській спосіб, йому повідомили, що в протоколі опитування по цій справі вказана ціна послуги дорожньої допомоги становить 3500 польських злотих.

«На той факт, що з мене вимагають не 3500 злотих, а 3500 євро, в поліції сказали, що вони не мають до цього ніякого відношення», – обурюється чоловік.

Коли ж перевізник зателефонував власнику польської фірми і повідомив про розмову з поліцейськими, той відповів, що тепер ціна послуги піднімається знову до 5000 євро, і повідомив, що «поліція йому не указ, а також, що в поліції і в прокуратурі у нього є високопоставлені друзі».

«Тоді мені стало зрозуміло, що мене хочуть ошукати», – пише він. 

Прийнявши до уваги, що «в даному випадку правоохоронні органи дискредитували себе повністю», чоловік звернувся до Генерального консульства України в Кракові та попросив консула допомогти в справі, але той відмовив: мовляв, консульство займається тільки справами фізичних осіб, а приватний перевізник має забезпечити всім необхідним своїх водіїв (кошти і т.п.) та вирішити цю проблему самостійно. Також чоловіку порадили вислати заяву на ім’я Генерального консула України в Кракові, що він і зробив.

Також пан Василь заявив, що має намір опублікувати свій лист «в одній з центральних ЗМІ України та Польщі з метою попередження можливого шахрайства з боку правоохоронців Польщі та подібних приватних фірм».

Коментарі
11 Квітня 2017, 17:17
Вася розпиши скільки ти заплатив податків і отримав доходів у 2016 році.
11 Квітня 2017, 21:23
<p>ї*учі пшеки, нєфіг мати з ними діло</p>
11 Квітня 2017, 23:49
Не дарма з'явилось прислів'я: "Коли на світ з'явився поляк - єврей заплакав!"
12 Квітня 2017, 09:39
Чого ви так,донецькі цигарки файно возять до поляків фурами і нічого.Краще перетинати кордон де вартує чесний митник Микитюк.Дешево та сердито
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром