Ургентна хірургія: лучан рятують новітніми технологіями

10 Квітня 2017, 18:45
12061

Новітні технології у невідкладній хірургії вперше на Волині впровадили у Луцькій міській клінічній лікарні.

Відділення ургентної (невідкладної) хірургії у Луцькій міській клінічній лікарні функціонує 37 років. У ньому впроваджують новітні методики та технології, зокрема лапароскопічні та ендоскопічні операції, які дозволяють у рази зменшити смертність хворих, - пише ВолиньPost.

«Наше відділення працює 24 години на добу, без свят і вихідних. Ми надаємо невідкладну хірургічну допомогу і лучанам, і всім іншим, хто звертається у приймальне відділення. Як і раніше, так і тепер кількість хворих із кровотечами і виразками не зменшується. І це незважаючи на те, що сьогодні арсенал терапевтичного лікування потужний. Декілька років тому помітили, що значно зросла кількість автодорожніх травм, які супроводжуються пошкодженням органів грудної клітки та судин. Окрім того, невідкладної медичної допомоги потребує значно більше хворих з ускладненими онкопатологіями: або з кровотечею, або з непрохідністю – коли пухлина перекриває кишечник. Зреагувавши на ці обставини, відправили хірургів на курси удосконалення з торакальної, судинної хірургії, невідкладної онкопатології. Наші лікарі стажувались у київських клініках, а також у Німеччині та Польщі за лапароскопічними та ендоскопічними методиками оперативного втручання», – розповів завідувач відділення Євгеній Комарницький.

Вже третій рік луцькі хірурги кваліфіковано впроваджують нові технології у невідкладній хірургії. Зокрема у відділення придбали інструменти й апаратуру для проведення сучасних хірургічних втручань. Як результат – у міській лікарні першими на Волині стали проводити лапароскопічні й ендоскопічні операції.

Комарницький називає це величезним проривом, адже ці малоінвазивні операції супроводжуються найменшою травмою для пацієнта, при цьому в рази зменшилася летальність, тобто смертність.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром