Дачникам стає занадто дорого діставатися до городів

10 Квітня 2017, 14:49
1864

Пенсіонери, які мають дачі на території садівничих товариств «Воротнів», «Лаврів», «Квітневе» та «Коршів» поблизу Луцька звернулися до Волинської обласної ради із проханням забезпечити пільгові перевезення у приміському пасажирському транспорті.

Проте у Волиньраді вирішили рекомендувати депутатам Луцькради шукати кошти у бюджеті міста. Про це стало йшлося 10 квітня під час засідання постійної комісії облради із питань промисловості транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури будівництва та ЖКГ, інформує Волинське агентство розслідувань.

Відтак, пенсіонери повідомили, що майже усі, хто є власниками дач у садових кооперативах – мешканці Луцька. Проте доїзд до дач та повернення до міста вартує для них близько 30 гривень. Натомість, пенсіонери не можуть собі дозволити витрачати таких коштів.

За словами представника садового кооперативу «Воротнів», вони неодноразово зверталися до міської ради та Луцької районної ради, проте там їм не допомогли. Тож наразі забезпечити пільгові перевезення просили у представників облради.

Натомість, тут зауважили, що це компетенція вищеназваних рад, а компенсація за пільгові перевезення мають надавати із держбюджету. Начальник департаменту інфраструктури та туризму Іван Мирка зауважив, що у Ковелі та Нововолинську, коли склалася подібна ситуація, кошти для перевізників передбачили у міських бюджетах.

У підсумку, комісія вирішила рекомендувати шукати кошти для перевезення пільгових категорій у бюджеті Луцька. Депутатів міськради також просять протягом місяці розглянути та проінформувати членів комісії про результати розгляду вище вказаного питання.

Нагадаємо, на Волині можуть відмінити приміські поїзди, якщо органи місцевого самоврядування не виплатять компенсації за пільговий проїзд.

Коментарі
10 Квітня 2017, 19:16
А Веснянка забули
10 Квітня 2017, 19:51
&quot; Натомість, пенсіонери не можуть собі дозволити витрачати таких коштів.&quot; Знахабніли<br/>пенсіонери дачники зі своїми халявними забаганками. Не маєш чим платити - кидай це<br/>хобі.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром