Абонплату за газ скасували

10 Квітня 2017, 11:36
1569

Нацкомісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), скасувала дію своєї постанови про введення абонплати за газ від 1 квітня 2015 року.

Ухвалено рішення було одноголосно на позачерговому засідання відомства, пише ТСН.

«Ми сьогодні повинні прийняти рішення, яке було озвучено департаментом (регулювання в нафтогазовій сфері – Ред.), для того, щоб скасувати (постанову – Ред.), провести додаткові консультації, забезпечити, щоб для українців не було підвищень в результаті цього рішення», - наводить УНІАН цитату очільника НКРЕКП  Дмитра Вовка.

Також чиновник додав, що регулятор буде проводити консультації з приводу вказаного питання:

«Якщо нам не вдалося з першого разу пояснити якісно це рішення, ми беремо тайм-аут для того, щоб провести консультації за участю громадськості, провести консультації з Кабміном, в тому, що знаходиться в його компетенції, щоб покрити субсидіями. Поки це рішення буде деталізовано вивчатися і переглядатися», - додав Вовк. 

Нагадаємо, раніше Нацкомісія вирішила, що треба брати плату не лише за сам газ, але й за його доставку. Причому залежно від потужності лічильника, а не від обсягу спаленого. Від ідеї відмовилися тимчасово через обурення українців. 

Читайте також: У «Волиньгазі» розповіли про абонплати: кому і чому платити

Читайте також: Як нові тарифи «Волиньгазу» вдарять по гаманцю споживача?

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром