У «Волиньгазі» розповіли про абонплати: кому і чому платити

07 Квітня 2017, 17:06
1985

Відповідно до рішення Державного регулятора НКРЕКП уже з квітня для споживачів блакитного вогню має відбутися розділення рахунку за паливо на дві частини: за газ, як за товар, та за обслуговування газових мереж і  розподіл газу.

Про це стало відомо на зустрічі 6 квітня з керівником луцького відділення ПАТ «Волиньгаз» Русланом Сахарчуком.

За словами Сахарчука, така плата за розподіл не є новим платежем. Це лише розділення існуючої ціни, до якої включається вартість газу як товару  та вартість транспортних послуг. Система відокремлення оплати дозволить споживачам побачити окремо в рахунках  вартість палива і вартість транспортування,  а також відмітити, внаслідок чого зростають їх платежі за газ при черговому піднятті цін урядом.

Для кожного споживача буде формуватися фіксована щомісячна плата залежно від типорозміру лічильника газу та його максимальної пропускної здатності,  а не від обсягу спожитого газу.

Як стверджує посадовець, абонплата допоможе зекономити тим споживачам, хто використовує велику кількість газу, наприклад, на опалювання житла.

«Ця абонплата не є чимось страшним. Вона фактично і так входила у тариф. Незважаючи на те, що один споживач використовує природний газ, а інший ні, в обох випадках компанія забезпечує для них постійну потужність в мережі», – резюмував Сахарчук.  

 

Ірина ТВЕРДА

Коментарі
07 Квітня 2017, 20:59
вже не знають ще як в людей гроші видурити. ДАвно пора облгази націоналізувати, виродкі одні.
07 Квітня 2017, 21:28
слідуючий майдан не загорою- зітруть вас або в газову камеру
07 Квітня 2017, 21:33
зробіть абон плату за вхід в туалет
07 Квітня 2017, 23:26
Будемо мочити жидів та циган
08 Квітня 2017, 00:07
"Для кожного споживача буде формуватися фіксована щомісячна плата залежно від типорозміру лічильника газу та його максимальної пропускної здатності, а не від обсягу спожитого газу." Більшу дурню важко було й вигадати,для прикладу: у вас лічильник Г6, у сусіда Г4 ви споживаєте газу менше ніж сусід, але платите більше ! До чого тут, розумники, максимальна пропускна здатність, матір вашу... ?
08 Квітня 2017, 04:00
&quot;Ця абонплата не є чимось страшним.&quot; Для того, хто її отримуватиме - авжеж!<br/>Щоб вона не була &quot;чимось страшним&quot; для користувачів газу, треба<br/>1) зробити її це більшою;<br/>2) зобов'язати не споживача платити облгазу, а щоб облгаз платив споживачеві.<br/>Отоді буде кайф.<br/>Такий варіант не розглядається? Оті газові бульбашки - то &quot;влада&quot;? З якої то біди так має бути? Ті гади зовсім вже знахабніли. Вже б хай надихались своїм газом - головою в духовці.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром