Влада пообіцяла МВФ продати Луцький спиртзавод до кінця вересня

07 Квітня 2017, 09:34
3497

Київська влада пообіцяла МВФ продати спиртзавод у Луцьку, який входить до ДП «Укрспирт», вже у цьому році.

Влада пообіцяла Міжнародному валютному фонду приватизувати ДП «Укрспирт» разом із низкою спиртзаводів, які перебувають у підпорядкуванні держпідприємства, вже до кінця вересня 2017 року. Про це йдеться у меморандумі України з МВФ, який опубліковано на порталі Міністерства фінансів України, передає УНН.

«Ми очікуємо затвердження законодавства, яке дозволить повну приватизацію ДП «Укрспирт», державного виробника алкоголю в Україні, до складу якого входить близько 150 пов’язаних ДП, до кінця березня 2017 р., з тією метою, щоб конкурсний продаж був завершений до кінця вересня 2017 р.», — йдеться у документі.

Нагадаємо, за прогнозами міністра аграрної політики Т.Кутового, після приватизації «Укрспирту» за 4 роки тіньовий ринок спирту має знизитися із 45% до 13%.

Також нагадаємо, за словами генерального директора компанії Eastern Beverage Trading Ольги Івушкіної, легальний алкоголь може приносити державі мільярди гривень в бюджет.

Читайте також: Луцький спиртзавод приватизують – екс-голова «Укрспирту»

 

 

Коментарі
07 Квітня 2017, 23:54
Правильно: розпродавайте усе, що хоч якісь прибутки приносить. Краще заглиблювати народ у борги (бо ж чинуші зі своїх кишень борги МВФ віддавати не збираються), за жалюгідні подачки, ніж розвивати свою промисловість!..
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром