«Луцькводоканал» може лишитися без електропостачання через борги

06 Квітня 2017, 22:10
1314

Борг КП «Луцькводоканал» за світло сягнув майже 9 мільйонів гривень, тож через тривале накопичення заборгованості, підприємству погрожують вимкненням електропостачання.

Про це стало відомо під час засідання Антикризового енергетичного штабу у Волинській ОДА, - пише Волинська правда.

Як повідомив директор з комерційних питань ПАТ «Волиньобленерго» Дмитро Іванов, в цілому розрахунок волинян за спожиту електроенергію нормальний і коливається в межах 100%. Разом з тим, стабільні боржники за світло продовжують нарощувати свою заборгованість.

За станом на 1 квітня цього року «Волиньобленерго» не доплатило ДП «Енергоринок» 32 мільйони гривень. За прогнозами Дмитра Іванова до травня ця недоплата збільшиться ще на 30 мільйонів гривень. Виникла така заборгованість, каже спікер, внаслідок невиплати державою пільг та субсидій.

«Ситуація заходить у глухий кут і виходу із неї ми не бачимо. Ми відправляємо папірці, вони лежать у казначействі і не фінансуються», - зазначає Іванов.

Ускладнює цю ситуацію ще й єдиний споживач на усю область, з яким не можна дійти згоди – КП «Луцькводоканал». За станом на 1 квітня цього року заборгованість підприємства зросла до 8,6 мільйона гривень, з них близько 3 мільйонів не профінансованих пільг та субсидій, 1,7 мільйона – різниця в тарифах та 5 мільйонів – ядро заборгованості. Така сума боргу дорівнює фактично двом місяцям споживання електроенергії цим підприємством.

«За цих два-три місяці чи навіть з минулого року неодноразово питання підіймалося на різних засіданнях і ми не почули жодної пропозиції чи терміну сплати заборгованості. Ви знаєте, терпець урвався… фінансовий терпець урвався. Ресурсів у нас просто не вистачає, тому ми звернулися листом до міста та до керівництва «Луцькводоканалу» і за 8 днів ми не отримали ніякої відповіді», - наголосив Іванов.

Тож до кінця цього тижня у «Волиньобленерго» обіцяють обрати об’єкти, де буде припинено електропостачання і наступного тижня перелік цих об’єктів із офіційним попередженням про вимкнення буде надісланий КП «Луцькводоканал».

«Інших варіантів ми просто не бачимо», - наголосив Дмитро Іванов.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром