Вишків: тренувався військовий літак

18 Червня 2015, 21:34
Прохід Ан-26 зі складу 456-ї бригади транспортної авіації (аеродром Гавришівка (Вінниця)) над Луцьким військовим аеродромом під час контрольного обльоту і перевірки функціонування його радіотехнічних засобів 8017
Прохід Ан-26 зі складу 456-ї бригади транспортної авіації (аеродром Гавришівка (Вінниця)) над Луцьким військовим аеродромом під час контрольного обльоту і перевірки функціонування його радіотехнічних засобів

В Інтернеті йде жваве обговорення неординарної події в місті: на низькій високі кружляв війський літак. Уже з'явилися перші фото і відео.

 Протягом дня 17 червня в околицях Луцька в стороні Вишкова було чутно сильний гуркіт літака, а багато хто його навіть і бачив. Лучани ділилися враженнями в групі Вконтакте Організації Волинських Авіалюбителів "ОВАЛ".

Як повідомили луцькі авіалюбителі, переполох спричинила літаюча лабораторія на базі військово-транспортного літака Ан-26 зі складу 456-ї бригади транспортної авіації (аеродром Гавришівка (Вінниця)).

Завданням екіпажу був контрольний обліт і перевірка функціонування радіотехнічних засобів Луцького військового аеродрому. Літак спочатку приземлився на летовищі, де його дозаправили пальним, після чого екіпаж підняв машину у повітря і почав робити кола над аеродромом, щоразу проходячи над злітно-посадковою смугою спочатку основним, а потім зворотнім посадочним курсом.

При цьому за допомогою спеціального обладнання на борту літака контролювалась якість роботи радіотехнічної системи посадки, курсових та глісадних радіомаяків, а також ближніх і дальніх приводних радіомаяків, які знаходяться з обох боків злітно-посадкової смуги на відстані 1 і 4 км від її торця відповідно. Після виконання певної кількості проходів літак знову приземлився на летовищі. Після дозаправки і технічної перевірки годину тому літак покинув Луцький військовий аеродром і взяв курс на базу у Гавришовці.


Поки військові тренувалися, місцеві жителі спостерігали за польотами. Декому така цікавість, навіть, вилізла боком. Користувачка  Анна Кошмалюк роповіла у групі про пригоду:

"Я хотіла скоротити дорогу, в мене бабуся живе за ним (аеродромом - ред.) якраз і побачила, шо взлітає літак, то подивилася. Потім пішла до бабусі, а коли ішла назад тою самою дорогою то підїхав міні-бу,с вийшов дядько воєнний і почав бігти за нами. Зловив мого друга, почав дьоргати його. Я аж подумала, шо вивих зробив йому. 10 років другу. Він заплатив штраф, але я хочу тепер, шоб той дядько відповідав за те, що зробив. Мій друг сказав, коли його завели в якесь приміщення то йому давали 8 щеглів", - поскаржилася 15-річна Анна.

Дівчина поцікавилася в авіалюбителів, на скільки правомірною були дії військових. Ті екпертно пояснили, чому не можна ходити по аеродрому під час польотів, але уникли відповіді чи мав право військовий бити дитину:

"Ви порушили територію аеродрому і пересікли злітно-посадкову смугу під час польотів, коли робити це за правилами безпеки польотів суворо заборонено. Тому дії вартових були правомірними. Територія аеродрому в тому місці наразі не відгороджена колючим дротом як колись, але кордон легко побачити по бетонних стовпах, на які колись чіплялась колючка. Під час польотів ні в якому разі не можна заходити за лінію цих стовпів", - пояснили в Організації волинських авіалюбителів

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром