«Луцьктепло» братиме передоплату за перевірку лічільників

06 Квітня 2017, 13:37
1713

У ДКП «Луцьктепло» вкотре наголосили, що мешканці будинків з лічильниками не мають права самовільно зменшувати  або зупиняти потік теплоносія і, тим більше, намагатись пошкодити лічильник.

Так вже повелося, що люди звикли вірити більше родичам, друзям, сусідам, а не експертам, професіоналам. Від цього і більшість побутових проблем. Зазвичай люди радять погане не зі зла – вони твердо переконані в своїй правоті, бо то ж «хтось сказав», зауважили на сайті ДКП «Луцьктепло».

Саме така ситуація виникла і з побудинковими лічильниками тепла. Більшість лучан на сто відсотків переконані, що цей прилад має економити їхні гроші. Насправді, лічильник лише показує споживання, дає можливість проаналізувати втрати. Тобто, лічильник сам не економить, а стимулює до економії.

Цього опалювального сезону працівники ДКП «Луцьктепло» «зловили за руку» чотири луцьких будинки, де вимикали лічильники на деякий час. Зауважимо для всіх, що технології дозволяють контролювати побудинкові прилади обліку автоматично, не заходячи в приміщення, де вони встановлені.

Але найнахабніше повелися мешканці будинку на Сагайдачного, 20. Вони не лише неодноразово вимикали лічильник протягом опалювального періоду, а й намагалися щось із ним зробити механічно – це з’ясували експерти ДП «Волиньстандартметрологія» вже при перевірці. Вони виявили пошкоджені заводські пломби.

Певно, не на жарт перелякавшись штрафів, мешканці звернулися до ДКП «Луцьктепло» щодо позапланової повірки лічильника, зобов’язавшись, заплатити за неї.



Втім, згодом передумали та відмовилися платити, мотивуючи це тим, що зневірилися у правдивості повірки.

Зазначимо, що лічильник перевіряли незалежні спеціалісти із спеціалізованого державного підприємства «Волиньстандартметрологія», і що будь-яких підтасовок і бути не могло, запевнили у ДКП «Луцьктепло». Висновок експертів – лічильник справний, попри те, що були зірвані пломби.

Відтак, мешканці будинку по вулиці Сагайдачного, 20, заплатять за березень по тарифу без лічильника.

Надалі  ДКП «Луцьктепло» не довірятиме паперовим зобов’язанням, а братиме передоплату за позачергову повірку лічильника, а також плату за демонтаж, монтаж, втрати теплової енергії та хімочищеної води.

У ДКП наголошуютьо, що для того, аби економити, мало лише встановити побудинковий прилад обліку. Треба встановлювати індивідуальний тепловий пункт (ІТП). Ця система автоматично регулює подачу теплоносія залежно від температури зовнішнього повітря. А ще налагодити усю внутрішньобудинкову мережу, утеплити будинок ззовні, мінімізувати усі втрати тепла.

У 33-му та 40-му мікрорайонах Луцька найближчим часом будуть встановлені ІТП згідно з Проектом модернізації системи централізованого теплопостачання у м. Луцьку, що реалізується в рамках співпраці з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку.

Читайте також: Платіжки за тепло у березні будуть не такими «космічними», як взимку

Коментарі
06 Квітня 2017, 18:00
А тепер хай це прочитають головіні крутії лічильника і організатори опальвального сезону-це Рихлюк,Малиновський, Будчик, Ясиновська і інші по вул.Станіславського,52.Які весь опалювальний сезон крутили задвижкою лічильник на день по два рази виключали тепло.А включили на 3 дні пізніше,бо вимагали по 90 грн, щоб їм здали всі жителі,бо вони будуть крутити лічильник,шантажуючи людей. В квартирах холодні батареї, а вони кидаються битися, бо економлять,вдівайтеся в куртки говорила Демидюк Лілія, а економимо гроші. Найбільше скарг було з цього будинку в комісія виїжджала-це просто ужас.Скрутять будуть ремонтувати за свій кошт.На них нема управи,оштрафувати потрібно за таке самовільне крутіння лічильника і знущання над людьми.Скільки не говорили,що лічильник не економить, а рахує тепло.Потрібно мати тепловий пункт, а вони ніби оглухли лють і ненависть заслупила їм очі один до одного.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром