5 цікавих фактів про заступника міського голови Олександра Рачкова

06 Квітня 2017, 12:14
13648

Головний юрист міської ради став заступником мера.

Відповідне рішення прийняла позачергова сесія Луцької міської ради 6 квітня. 

Ставши заступником міського голови, Олександр Рачков змушений покинути посаду начальника юридичного управління Луцька міська ради, яку обіймав з 2016 року. До цього упродовж трьох років він працював на аналогічній посаді на той час юридичного відділу Луцької міської ради.

У процесі зміни луцької влади Олександр Рачков спершу не заявляв про свою прихильність до тієї чи іншої сторони політичного конфлікту. Чіткішою позиція чиновника стала після того, як екс-секретар міськради Юлія Вусенко подала до суду на Григорія Пустовіта та Луцьку міську раду, інтереси якої представляв Рачков. Зокрема, він заявив, що при обранні нового секретаря права Юлії Вусенко не порушували та попросив відмовити у клопотанні.

На посаду заступника Олександра Рачкова призначили під час позачергової сесії міськради. Він виконуватиме роботу, якою раніше займався Сергій Григоренко. До його компетенції увійшли питання соціальної політики, управління майна, туризму, розвитку підприємництва, реклами, транспорту і зв’язку.

 

Біографічна довідка

Народився 1 серпня 1979 року в селі Нечаєне Миколаївського району Миколаївської області 

У 2001р. закінчив Волинський державний університет імені Лесі Українки за спеціальністю «правознавство» (юрист); у 2003р. закінчив  Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого – спеціальність «правознавство».

З січня 1999 року до січня 2001 року працював на посаді юрисконсульта на ВАТ «Волиньзооветпромпостач»;                          

З лютого 2001 року до серпня 2002 року виконував  обов’язки державного виконавця відділу державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції;

З лютого 2008 року до березня 2010 року працював на посаді юриста у ТзОВ «Житлобуд-2»;

З січня 2013 року до лютого 2013 року  - директор Волинської благодійної організації «Патріоти Волині»;

З листопада 2013 року до грудня 2013 року - радник міського голови  з правових питань;

З грудня 2013 року до лютого 2016 року працював на посаді начальника юридичного відділу Луцької міської ради;

З лютого 2016 року займав посаду начальника юридичного управління Луцька міська ради.


 

СІМЕЙНИЙ ЮРИДИЧНИЙ ПІДРЯД

Дружина Олександра Рачкова – Тетяна – також працює у сфері юриспруденції. Вона є директором приватного нотаріусу Луцького міського округу. В інтернеті, зокрема, можна знайти інформацію про те, що вказаний нотаріус знаходиться за адресою Чорновола, 2-в. Тут же розташоване «Юридичне бюро« Рачков та Коновалов», контактною особою якого вказаний Олександр Рачков. Зазначено, що компанії надають усі види юридичних та нотаріальніх послуг.


Олександр Рачков з дружиною
Олександр Рачков з дружиною


 

РАЧКОВ РЯТУВАВ «КОРУПЦІЙНЕ» АВТО МИКОЛИ РОМАНЮКА

2015 року тодішній депутат міськради Андрій Осіпов звинуватив луцького мера Миколу Романюка у порушенні антикорупційного законодавства. Мовляв, він використовує автомобіль Хюндай Соната 2012 року, який не належить міськраді. Натомість Луцький міський голова Микола Романюк переконував, що жодної корупції у використанні цього авто немає.

Осіпов подав до суду, а захисником інтересів Миколи Романюка став начальник юридичного відділу Луцькради Олександр Рачков.

Втім, Андрій Осіпов вважав, що «Романюка в суді не може захищати Олександр Рачков, адже йому платять з міського бюджету, а у справі йдеться про персональне порушення мера, тому він мав би найняти адвоката за власний кошт та ходити до суду особисто».

Попри це, захисника інтересів відповідача не замінили, а у результаті розгляду справи суд постановив позов задовольнити частково: визнати протиправним бездіяльність відділу з питань запобігання виявлення корупції, зв’язків з правоохоронними органами Луцької міської ради, які полягають у неналежному контролі за укладанням угод позички автомобіля, а також невжиття працівниками цього відділу заходів до припинення порушення закону.


 

БУВ У КОМАНДІ «КОНТИНІУМА»

Як зазначають на сторінках інтернет-видання «Волинь24», ще в 2012 році Олександр Рачков був у команді «Континіума»: на виборах був довіреною особою Степана Івахіва і юристом його виборчого штабу. Після виборів – керував благодійним фондом Івахіва «Патріоти Волині». А наприкінці 2013 року став спершу радником Миколи Романюка з правових питань, а тоді – начальником юридичного управління Луцької міської ради.


 

ХОТІВ СТАТИ ДЕПУТАТОМ ЛУЦЬКРАДИ

У 2015 році Олександр Рачков став кандидатом у депутати Луцької міської ради. Висувався від Луцької міської організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Зокрема, Рачкову міг дістатися виборчий округ №30. Він охоплює вулиці Ветеранів:,15; Соборності: 19, 21, 23, 25–25Б, 27, 29, 31–31А, 35, 37А–37Б; Агатангела Кримського, В’ячеслава Чорновола: 2–2В, 10, 44; Дмитра Іващенка, Карпенка-Карого: 5, 11; Липинського, Олеся Гончара.

Проте стати одним із обранців громади юристу Рачкову не вдалося. Натомість місце зайняв «товариш за фахом», теж юрист, Тарас Шляхтич, який висувався від «Самопомочі».


 

МАВ НАЙМЕНШИЙ РІЧНИЙ ДОХІД СЕРЕД ЧИНОВНИКІВ

2014 року Луцька міськрада оприлюднила доходи чиновників мерії. Найменший дохід серед усіх чиновників Луцької міськради отримав протягом 2013 року начальник юридичного відділу Олександр Рачков. Він зумів заробити менше 10 тисяч гривень.


 

Читайте також:

5 цікавих фактів про нового першого заступника міського голови Григорія Недопада

8 цікавих фактів про заступника міського голови Костянтина Петрочука

12 цікавих фактів, які ви могли не знати про в.о. мера Ігоря Поліщука

Підготувала Оксана ВЛАСЮК

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром