8 цікавих фактів про заступника міського голови Костянтина Петрочука

06 Квітня 2017, 12:33
11274

У заступника мера з «фізкультури» є син-плавець і фірми, які журналісти не могли знайти.

Район.Луцьк продовжує знайомити лучан із фактами про заступників луцького міського голови.

Костянтин Петрочук до позачергової сесії 6 квітня був депутатом Луцькради у складі фракції «радикалів» з 2015 року.

Під час політичних баталій у міській раді Петрочука та його соратників, які стали на бік нинішньої влади міста, звинуватили у продажності. Лідер Радикальної партії Олега Ляшка навіть заявив про виключення «запроданців» із партії.

Незадовго після цих подій в.о. мера Ігор Поліщук оголосив, що хоче бачити Петрочука своїм «замом». Офіційно кандидат на посаду став заступником 6 квітня, після підтримки депутатами рішення про його обрання на позачерговій сесії міськради.

Працюватиме Костянтин Петрочук замість Юрія Моклиці, який відповідав за службу в справах дітей, фізичну культуру і спорт, охорону праці, екологію, управління надзвичайних ситуацій та цивільний захист.

 

Біографічна довідка

Народився 14 вересня 1978 року у Луцьку. Вищу освіту здобув у Луцькому національному технічному університеті. Підприємець, водій ТзОВ «ВУД-ЕСПО».

Крім основного місця роботи,  відкритих джерелах можна знайти інформацію про те, що Костянтин Петрочук керівник ПП «ПІК-ТРАНС», організації, що займається оптовою торгівлею автозапчастин.

2015 року за результатами виборів став депутатом Луцькради. Балотувався від Радикальної партії Олега Ляшка.

1

 

ВЕРХОВНОРАДНІ АМБІЦІЇ

За даними, що зазначені на ресурсі «Посіпаки», Костянтин Петрочук був помічником у народного депутата Радикальної партії Артема Вітко.

А в жовтні 2014 року нинішній заступник мера вирішив і сам спробувати зайняти крісло нардепа. На позачергових парламентських виборах він балотувався від Радикальної партії Олега Ляшка, проте у Раду не пройшов.

2

 

НЕЗНАЙДЕНІ ФІРМИ

Опісля подання списку кандидатів у нардепи, місцеві ЗМІ почали висвітлювати особу донедавна непублічного Петрочука у негативному світлі. Зокрема, журналісти ІА «Волинські новини» із посиланням на «Під прицілом» опублікували статтю, де йдеться про начебто кримінальне минуле та махінації кандидата у народні депутати.

З ім'ям Костянтина Петрочука пов'язували три підприємства: «Пік-транс», «Вуд експо» та «Вуд-авто». Втім, журналісти не могли розшукати офісів фірм за адресами реєстрації.

Спершу поїхали за адресою, яка вказана у ЄДР юросіб, на вулицю Саперів. Фірми, зареєстрованої у звичайній хрущовці, як і очікували, не було. Довго шукали бодай якусь інформацію, аж поки одна з сусідок роз'яснила, що у їхньому під'їзді такого підприємства ніколи не було. А в квартирі проживає пенсіонерка, яка є бабусею Костянтина Петрочука.

Не знайшли журналісти фірм Петрочука і за іншою адресою –  провулок Дорожній, 4. Як виявилось, одне з підприємств знаходилося тут, але переїхало на інше місце.

Офіс фірми вдалося розшукати на Рівненській, 48. Як зазначали у статті, з вигляду дверей офісної кімнати №209 навряд чи можна зрозуміти розміри комерційного розмаху кандидата через те, що ніде не було жодної інформації про бізнес Костянтина Петрочука.


 

ЧУТКИ ПРО КРИМІНАЛЬНЕ МИНУЛЕ

У вказаній вище публікації йшлося й про кримінальну справу стосовно Костянтина Петрочука за фактом вчинення контрабанди легкових автомобілів, яку порушили у 2011 році. Ця справа потрапила у поле зору керівника відділу із боротьби з корупцією і організованою злочинністю УСБУ Волині, але згодом була закрита.

Зокрема, у ЗМІ зазначали, що Петрочук під виглядом бувших у використанні кузовів до легкових автомобілів, насправді переправляв через кордон контрабанді іномарки. У поле зору правоохоронців потрапили такі авто: «БМВ 730» та «Фольксваген Туарег».
Згідно з статтею Кримінального кодексу України, підозрюваному «світило» від трьох до семи років позбавлення волі з конфіскацією предметів контрабанди. Матеріали передали в обласну прокуратуру для подальшого розслідування. Загалом, слідчі органи працювали майже рік, однак справу таки закрили.


 

ПЕТРОЧУК ЗАПЕВНЯЄ, ЩО НЕ РОБИВ НІЧОГО ПРОТИЗАКОННОГО

Чутки, розповсюджені у ЗМІ, кандидат у нардепи тоді вирішив не коментувати. Світло на зазначені «темні» справи Костянтин Петрочук пролив уже тоді, коли став депутатом у Луцькраді.

Зокрема, в інтерв’ю Волинському інформаційному порталу він зізнався, що навмисне не спростовував інформацію, 70% якої називає неправдою, мовляв, застаріла інформація.

«Я насправді займався імпортом автомобілів, але та кримінальна справа була шита білими нитками, оскільки ви ж знаєте: за того режиму той, хто десь більш-менш віддавав доходи у бюджет, вважався тим, хто невідомо-як заробляє. Це все було сфабриковане. Кримінальну справу зрештою і закрили за відсутності складу злочину. А те, що там розказували, щ десь-там живе бабуся, де зареєстрована фірма. То насправді та фірма була там. Але на момент, коли писали статтю, тієї фірми вже не існувало три чи чотири роки», – запевняв Петрочук.


 

 

ДРІБНИЙ ПІДПРИЄМЕЦЬ, ЯКИЙ «ПРОБУЄ ВИЖИВАТИ»

У цьому ж інтерв’ю нинішній заступник в.о. мера зазначив, що вважає себе дрібним підприємцем, який надав сім чи вісім робочих місць.

«Так само й сам не соромлюся сісти за кермо своєї вантажівки і, якщо треба, поїхати. Я не володію божевільними статками якимись, але по трохи працюємо, пробуємо виживати»,  – ділився Петрочук.

 

КРАЩЕ КАРТКА, АНІЖ ГОТІВКА

У публікації інтернет-видання «Таблоїд Волині», де журналісти цікавилися гаманцями обранців громади, зазначали, що Костянтин Петрочук частіше користується пластиковою карткою, аніж готівкою. Своєю найдорожчою покупкою на той час депутат Луцькради назвав автомобіль дружини марки Infiniti.


 

СИН КОСТЯНТИНА ПЕТРОЧУКА – ЗАТЯТИЙ ПЛАВЕЦЬ

Син заступника мера Ілля Петрочук – вихованець КЗ «СДЮСШОР плавання Луцької міської ради». Спортсмен неодноразово ставав переможцем змагань різного рівня. Зокрема, нещодавно, 21-22 січня, у ІІ-му етапі міжнародного турніру з плавання «MAD WAVE CHALLENGE 2017» Ілля Петрочук двічі був першим на дистанціях 50 та 100 м вільний стиль серед юнаків 2003-2004 року народження і став дворазовим переможцем цьогорічного етапу.

Досягненнями сина Костянтин Петрочук неодноразово ділився з друзями на своїй сторінці у Facebook.



 

ВІРТУАЛЬНЕ ЖИТТЯ

Окрім Facebook, Костянтин Петрочук користується ще кількома популярними соцмережами. Акаунт заступника можна знайти й в Google+, Вконтакте та Однокласниках.

Нині найактивніше користувач веде сторінку в Facebook, а от, до прикладу, в Однокласниках можна побачити чимало дитячих фото заступника.




Костянтин Петрочук з дружиною
Костянтин Петрочук з дружиною

 

Читайте також:

5 цікавих фактів про нового першого заступника міського голови Григорія Недопада

5 цікавих фактів про заступника міського голови Олександра Рачкова

12 цікавих фактів, які ви могли не знати про в.о. мера Ігоря Поліщука

Підготувала Оксана ВЛАСЮК

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром