Абонплату за користування газовими мережами не скасують

06 Квітня 2017, 10:01
1966

Прем`єр-міністр України Гройсман вимагав переглянути (але не скасувати), а Президент виступив з вимогою призупинити (але не скасувати) рішення НКРЕКП про запровадження абонплати за транспортування газу по газових мережах.

Нацкомісія на 10 квітня скликає засідання, на якому має намір призупинити своє рішення для його «додаткового опрацювання з метою захисту населення та непідвищення загального рахунку», інформує Четверта влада.

Фактично, йдеться лише про пошук шляхів непідвищення загальної платіжки за газ для населення та віднесення платежів за абонплату до таких, що відшкодовуються субсидією.

Про бізнес, для якого абонплата також суттєво збільшує газовий рахунок – жодного слова.

І нічого дивного, адже, згідно п.23 Меморандуму з МВФ, який 2 березня 2017 р. підписали Порошенко, Гройсман, Гонтарєва та Міністр фінансів Данилюк, Україна взяла на себе зобов`язання, цитуємо: «застосуємо тариф на розподіл газу й опалення на основі потужності, що дозволить перенести деяку частину вартості на літні місяці – всі зміни набудуть чинності з 1 травня 2017 р. (новий структурний маяк). Таким чином, це дозволить обмежити видатки на субсидії з оплати комунальних послуг 47 млрд грн у 2017 році».

Так що, на узгодження усіх проблемних моментів часу – менше місяця.

Читайте також: Як нові тарифи «Волиньгазу» вдарять по гаманцю споживача?

Крім того, в енергетичному секторі Україна пообіцяла:

  •  монетизацію субсидій на рівні компаній, що надають комунальні послуги – до кінця вересня 2017 р.
  •  скасувати схеми, за якими домогосподарства, що не отримують субсидій, могли здійснювати оплату за опалення протягом 12 місяців («у розстрочку»).

Про монетизацію субсидій для населення – нічого.

Коментарі
07 Квітня 2017, 18:10
Правильно: дави підприємців "гривнею, доларом, євро, єною..."!..
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром