Депутати попросять у Гройсмана і Парубія більше грошей для медиків

05 Квітня 2017, 17:38
1541

Луцькі депутати збираються просити прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та голову Верховної Ради України Андрія Парубія збільшити зарплати у сфері охорони здоров’я та збільшити медичну субвенцію Державного бюджету на 2017 рік. 

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови сьогодні, 5 квітня, повідомляє VIP.

У проекті звернення йдеться, зокрема, про те, що з 1 січня цього року встановили нову «мінімалку» в сумі 3 тисячі 200 гривень. Утім, незважаючи на це, посадові оклади медичних працівників розраховуються, виходячи з розміру посадового окладу працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки, визначеного у сумі прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня календарного року (1600 гривень). Тож виходить, що працівники некваліфікованої праці (прибиральники, сторожі, двірники) та висококваліфікований персонал (лікарі, медичні сестри, фельдшери) отримуватимуть із урахуванням надбавок практично однакову зарплату.

Тож, депутати ініціювали звернення до Гройсмана та Парубія, у якому просить внести зміни у постанову Кабміну щодо встановлення більш високих тарифних розрядів Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів із оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери. Вимагають також провести розрахунки фактичної потреби бюджетного фінансування для забезпечення у повному обсязі фонду заробітної плати працівників закладів охорони здоров’я, а також підготувати, внести на розгляд та підтримати проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державний бюджет на 2017 рік» у частині збільшення медичної субвенції.

Остаточне рішення щодо цього звернення депутати прийматимуть під час засідання сесії Луцькради.

Нагадаємо, середня зарoбітна плата жителя Луцькoгo райoну у 2016 рoці станoвила 5720 грн, щo в 3,6 рази вище прoжиткoвoгo мінімуму.

Коментарі
06 Квітня 2017, 13:59
ЧОМУ НЕМАЄ ПЕРЕВІРОК ДОТРИМАННЯ ПІДВИЩЕННЯ ЗАРПЛАТИ МЕДИКАМ ? ВСІ ВИПЛАТИ "ТАЄМНІ", ПРО НИХ ЗНАЄ ТІЛЬКИ БУХГАЛТЕРІЯ І НЕ ЗАВЖДИ ГОЛОВНИЙ ЛІКАР. А ЯК ПРОВОДЯТЬ ОПЛАТУ ЧЕРЕЗ "МЕРТВИХ" ДУШ ? ОБЛАСНА РАДА І АДМІНІСТРАЦІЯ ХОЧ ЦЕ ПЕРЕВІРТЕ І ДАЙТЕ ІНФОРМАЦІЮ КОЛЕКТИВАМ,БО ТРЕБА БУДЕ ЗВЕРТАТИСЬ ДО ГРОЙСМАНА.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром